Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Saskia – “Pour s’aimer”

© CPU – Leni Sonck

De tijd dat de radio gedomineerd werd door Engelstalige popmuziek, lijkt steeds meer in het verleden te liggen, want door het succes van Angèle en Stromae worden de poorten ook in Vlaanderen op een kiertje gezet voor Franstalige popmuziek. Geheel terecht, want de jongste jaren is er een stroom van getalenteerde artiesten die voor hun moedertaal kiezen. Eentje daarvan is Saskia. In 2021 bracht ze haar debuut-ep Quand je vois l’humain uit waarop ze ons liet kennismaken met haar aanstekelijke popmuziek. Een groter project lijkt in het verschiet te liggen en daarvan krijgen we met “Pour s’aimer” alvast een bijzonder fijne single te horen.

Amper drie minuten heeft Saskia nodig om eender welke ruimte met haar “Pour s’aimer” om te toveren tot een zonnig feest. De rustige coupletten bouwen op richting een uiterst catchy refrein dat een zuiders tintje bevat. Waaraan dat precies ligt, laten we aan de luisteraar over, maar het is alvast een van de factoren waardoor “Pour s’aimer” zich moeiteloos in ons geheugen weet te nestelen. Ondanks de positieve sfeer die het nummer uitstraalt, bezingt Saskia een minder rooskleurig onderwerp waarmee het gros van de bevolking zich ooit wel eens kan identificeren. Een gebroken hart, een verloren liefde. En dat enkele dagen voor Valentijn, zo zie je maar dat ook dat liefde is.

Het debuutalbum van Saskia verschijnt op 7 april.

Facebook / Instagram

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

593 posts

About author
Dansende Beer met een hart voor Scandinavische popmuziek, sad girl music (lees: Phoebe Bridgers) en Franstalige dingen.
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Saskia - "Tout bas"

Angèle en Stromae voerden een nobele strijd om de poorten in Vlaanderen open te zetten voor Franstalige muziek en daar plukken wij…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.