FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Graspop Metal Meeting rondt line-up af met o.a. Machine Head, Helmut Lotti en Tom Morello

© CPU – Nathan Dobbelaere

Graspop Metal Meeting wilde april niet ingaan zonder een volledige affiche en dus komt de organisatie vandaag met de laatste namen voor het festival op de proppen. De grootste naam is ongetwijfeld Machine Head dat op vrijdag 16 juni met een exclusieve Europese show de South Stage mag afsluiten. Een andere opvallende naam op de line-up is toch wel Helmut Lotti. Na zijn succesvolle cover van Iron Maiden bij Willy, zal hij zijn project ‘Hellmut Lotti goes Metal’ komen voorstellen in de Metal Dome. Verder nog toegevoegd aan de affiche: Rage Against The Machine-gitarist Tom Morello die zijn beste gitaarkunsten komt tonen, Eclipse, Pro-Pain en de Belgische metalband Schizophrenia.

De 26ste editie van Graspop gaat door van 15 t.e.m. 18 juni. Alle zaterdagtickets (incl. VIP) zijn inmiddels de deur uit. Je kan je hier registreren voor de wachtlijst. Dagtickets voor donderdag (behalve VIP), vrijdag en zondag zijn nog steeds te koop. Hetzelfde geldt voor de combitickets, al loopt ook die voorraad als maar leger. Meer info vind je op de website.

Een overzicht per dag (op alfabetische volgorde):

Donderdag 15 juni: 1914 – Agnostic Front – Alter Bridge – Arch Enemy – As I Lay Dying – At The Gates – Beast in Black – Butcher Babies – Cancer Bats – Carpenter Brut – Cradle Of Filth – End – Epica – Escape The Gate – Evergrey – Ghost – Guns N’ Roses – Haken – Mammoth WVH – Marduk – Molybaron – Motionless In White – My Dying Bride – Orbit Culture – Papa Roach – Septicflesh – Sick Of It All – Spiritbox – Stray From The Path – Symphony X – The Raven Age – The Winery Dogs – Tom Morello – Unearth

Vrijdag 16 juni: Airbourne – Amon Amarth – Any Given Day – Asking Alexandria – Bad Wolves – Behemoth – Black Mirrors – Blackgold – Clutch – Crowbar – Delain – Disturbed – Fever 333 – Finntroll – Gojira – Hatebreed – Heidevolk – Hollywood Undead – Ice Nine Kills – Landmvrks – Legion Of Doom – Loathe – Machine Head – Meshuggah – Municipal Waste – Orange Goblin – Palaye Royale – Planet Of Zeus – Pro-Pain – Saltatio Mortis – The Amity Affliction – The Answer – The Distilliers – Thundermother – VV – Watain

Zaterdag 17 juni: Antimatter – Architects – Cane Hill – Code Orange – Cyclone – Danko Jones – Dark Angel – Draconian – Exodus – Fields of the Nephilim – Halestorm – Heriot – I Prevail – In Flames – Korpiklaani – Legion Of The Damned – Less Than Jake – Life of Agony – Mimi Barks – Noctem – Nothing More – Oceans – Pantera – Parkway Drive – Rancid – Schizophrenia – Skindred – Sleep Token – Slipknot – Soen – Sólstafir – Testament – The Chats – The Ghost Inside – The Menzingers – Vended

Zondag 18 juni: Anti-Flag – Avatar – Billy Talent – Bloodywood – Chelsea Grin – Coheed And Cambria – Deathstars – Def Leppard – Dieth – Dirkschneider – EclipseElegant Weapons – Eluveitie – Enter Shikari – Generation Sex – Greg Puciato – Hellmut Lotti goes Metal – Hippotraktor – Hollywood Vampires – Insomnium – Katatonia – Kissin’ Dynamite – Kreator – Lionheart – Lorna Shore – Monster Magnet – Motley Crue – Novelists – Polaris – Skid Row – Stand Atlantic – The Halo Effect – The Luka State – Three Days Grace – Voivod

3699 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Related posts
InstagramLiveRecensies

Rock Werchter 2024 (Festivaldag 2): Regengeur en maneschijn

Nadat het op de eerste dag verrassend zonnig was, werd de Werchter weide de tweede dag verrast door zachte regendruppeltjes. De regen…
Features

Nabeschouwing Graspop Metal Meeting 2024: Kop of recycleerbare munt

Nu we de laatste moddersporen uit onze kleren en poriën hebben geschrobd, ligt de 27ste editie van Graspop Metal Meeting definitief achter…
InstagramLiveRecensies

Graspop Metal Meeting 2024 (Festivaldag 4): Dank voor stank

In Dessel was het gisteren een prachtige zomerdag die zorgde voor een opperbeste stemming op de camping en het festivalterrein. Na twee…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.