Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Olivia Dean – “Dive”

© CPU – Leni Sonck

Olivia Dean is zich tegenwoordig alsmaar meer van haar status als ‘veelbelovend talent’ aan het ontdoen. Niet omdat ze de verwachtingen niet waar weet te maken, maar net omdat ze nooit dichter bij de vooravond van een grote doorbraak stond. Iets wat daar ongetwijfeld een flink steentje aan heeft bijgedragen, was haar ijzersterke Europese clubtour waarmee ze in ons land halt hield in een uitverkochte AB Club. Tijdens die doortocht speelde ze ook al heel wat nieuwe nummers, waardoor een debuutplaat niet langer kon uitblijven. Daarom heeft Olivia Dean goed nieuws: Messy verschijnt komende zomer. En om dat te vieren, lost ze met “Dive” nog eens een leuke single.

Het recept van de Britse is doorheen haar eerder uitgebrachte ep’s al wel duidelijk geworden, maar per release toont de zangeres aan dat ze ook daarin nog kan evolueren. Doorheen “Dive” hangt bijvoorbeeld weer die zwoele r&b-sfeer, maar het nummer is veel meer dan een donker baslijntje en Olivia’s kraakheldere stem. Zo weet ze iets lieflijks aan de song toe te voegen, maar zit de track ook instrumentaal erg goed in elkaar. Met engelachtige achtergrondstemmen, blazers en een zomerse piano als fijne ontdekkingen, kunnen we dan ook niet anders dan zeggen dat “Dive” opnieuw een geslaagde single is van de Britse zangeres.

Messy verschijnt op 30 juni. Op zondag 28 mei staat Olivia Dean op CORE Festival in Brussel.

Facebook / Instagram

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

1764 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
InstagramLiveRecensies

CORE Festival (Festivaldag 2): Hoog- en laagspanning

De tweede dag van CORE Festival begon nog warmer dan de dag ervoor. Opnieuw werden we getrakteerd op een divers programma met…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Olivia Dean - "Carmen"

We zijn er al een tijdje van overtuigd dat Olivia Dean binnen de kortste keren een fonkelend sterretje bovenaan de festivalaffiches is….
FeaturesFestivalnieuws

Negen tips voor een geslaagd CORE Festival 2023!

Het Ossegempark in Brussel is zich aan het klaarmaken voor de tweede editie van boetiekfestival CORE. Op 27 en 28 mei slaan…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.