Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Bumble B. Boy – “Bin Day”

Jaarlijks lukt het wel enkele Nederlandse acts om door te breken in België. Afgelopen jaren verkochten acts als Goldband, MEAU, Froukje en S10 bij ons al talloze zalen uit. De doorbraak heeft in hun vaderland dan meestal al enkele maanden of jaren voordien plaatsgevonden. Een van die acts die nu op het randje van zo’n doorbraak staat is Bumble B. Boy. De naar Nederland ingeweken Australiër die nu al een ijzersterke livereputatie heeft opgebouwd. In de verslagen van de ontdekkingsfestivals De Popronde en Eurosonic Noorderslag pronkte hij steeds in de bovenste regionen van onze collega-criticasters. Vandaag stelt deze jolige imker een nieuwe single “Bin Day” aan ons voor.

Wat aanvankelijk een strakke single met wat zweverige synths lijkt te worden, knalt in een handomdraai naar een fijne kakofonie van chaotische, jangly gitaren, punky spoken word waarin we zowel Johnny Lydon als David Bowie zouden kunnen herkennen. Compromisloos ontdoet Bumble B. Boy zich van alle muzikale conventies en laat zo “Bin Day” ontbolsteren tot de mogelijks meest dansbare punksong die we ooit al hebben gehoord. Onze gedachten schieten alle kanten op wanneer we gelijkenissen horen met de meest uiteenlopende genres. Van Nile Rodgers over The Drums tot zelfs de alternatieve jazzhoek, we worden in een handomdraai gelukkig van deze muziek. Bumble B. Boy mengt ritmische punkbeats met grillige popmelodieën tot een geheel dat haast ondefinieerbaar wordt, we weten niet wat exact deze muziek doet werken, maar we kunnen ons niet van de verbazing ontdoen bij het horen van de inventiviteit van deze artiest. Of ook de radio’s voor “Bin Day” zullen staan springen, dat durven we niet meteen zeggen, maar we hebben daarentegen geen enkel probleem om bij deze single een enorme, pogoënde mensenmassa in te beelden.

Met het bijzondere “Bin Day” levert Bumble B. Boy een opvallend visitekaartje af. Een Belgische show staat helaas nog niet op de planning, maar wie richting Best Kept Secret of Sniester trekt, raden wij aan om Bumble B. Boy met stip aan te duiden in het (digitale) programmaboekje.

Facebook / Instagram / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

145 posts

About author
Gediplomeerd cultureel ondernemer en manager als OENGER, functioneel analist als inkomstenbron.
Articles
Related posts
LiveRecensies

Bumble B. Boy @ Charlatan: Rammelen met de korven

Bumble B. Boy is de artiestennaam van Nederlander Tom Harden. Afgelopen zomer maakte het project van de man naam op verschillende Nederlandse…
LiveRecensies

Booch? 2023 (Festivaldag 2): Duik in het diepe

Na het hak- en breekwerk dat gladde paling zaterdag als afsluiter van de Mainstage had verricht, deed het ons gisteren deugd om…
InstagramLiveRecensies

Best Kept Secret 2023 (Festivaldag 3): Tot het einde goed

De negende editie Best Kept Secret is intussen weer op haar einde gekomen. Op de derde en laatste dag van het festival…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.