InstagramLiveRecensies

Tomorrowland Winter (Dag 4): Een bijeenkomst van liefde

© CPU – Nathan Dobbelaere

Tomorrowland Winter duurt in principe zeven dagen, maar toch is het pas de vierde dag van het festival dat ‘The Gathering’ plaatsvindt. Het bekende openingsfeest, dat op Tomorrowland in Boom standaard plaatsvindt op de camping, wordt hier pas op de vierde dag gevierd. Tijdens dit event wordt de Main Stage onthuld en daar wil iedereen natuurlijk bij zijn. Het enige nadeel is dat er hierdoor een paar dj’s die in het begin van de avond geprogrammeerd staan voor een doek moeten spelen. Eens het doek valt, zie je wel hoe indrukwekkend een podium kan zijn.

© CPU – Nathan Dobbelaere

Tomorrowland is zowel in België als in Alpe D’Huez meer dan enkel een festival. Zo mochten op de vierde dag enkele kinderen uit een lokale school naar de ‘cage’ komen om een heuse dj-workshop te krijgen. Tussen de acht en twaalf jaar waren de kindjes, die allen duidelijk enthousiast waren om een goede beat naar voor te krijgen. Samen met de lokale dj Bassner kregen ze een crashcourse waarin ze leerde hoe je een song in elkaar moet laat overgaan. De zaal was mooi omgetoverd en stond vol met mengpanelen en cdj’s. De kinderen genoten er met volle teugen van en zetten bij iedere beat al een klein dansje in. Bassner kon het goed uitleggen en kreeg de kinderen volledig mee in het verhaal, waardoor de Tomorrowland Academy op deze manier misschien wel de David Guetta van de toekomst in gang gekregen heeft.

© CPU – Nathan Dobbelaere

Naast een workshop om kinderen te leren deejayen, zijn er natuurlijk ook andere aspecten die Tomorrowland het festival maken dat het nu is. Geen enkel detail gaat aan hen verloren en aan alles wordt aandacht besteed. Zo is er voor iedere festivalganger een moment om tot rust te komen in de bar van Le Papillon, waar de beste cocktailmakers zorgen voor vertier terwijl ook daar een dj de muziek verzorgt. Met themacocktails krijg je er niet zomaar een drankje, maar iets dat een verhaal vertelt. Als je cocktailmakers uit de Alchemist haalt, kan dat ook niet anders. Onze smaakpupillen werden alvast op de proef gesteld en met een shotje vol bonen en andere groene groenten werd meteen duidelijk dat ook dat goed kan werken.

© CPU – Nathan Dobbelaere

Maar goed, de muziek blijft natuurlijk de essentie op Tomorrowland Winter en zo was Meduza een aangename verrassing. Het trio heeft ondertussen een arsenaal aan hits, maar op Tomorrowland was het enkel Madwill die de set in eerste instantie voor zijn rekening nam. Dat stoorde weliswaar niet, want met stevige remixes van onder andere Daft Punk kreeg hij het publiek volledig mee. Toch was het pas einde van de set, wanneer “Bad Memories” en “Piece of your Heart” passeerden en de andere twee bandleden erbij kwamen, dat echt alle gsm’s de lucht in gingen en de zaal wild werd. Al bij al was het geen slechte set, al was het duidelijk het publiek op de eigen hits deed wachtte.

© CPU – Nathan Dobbelaere

Vintage Culture moest het publiek warm houden, maar de Main Stage liep langzaam leeg. Enkel de B2B aankopers en ‘super diamond vip’-gasten moesten blijven, aangezien ze een duur ticket kochten om het podium vanuit de lucht te zien. Maar ook zij moesten de voorspelbaarheid van Lukas Hespanhol Ruiz uit Brazilië omarmen. Gelukkig konden wij nog naar de Youphoria-stage, waar Dyro het beste van zichzelf gaf. Met stevige EDM-remixes van bekende songs liet hij de zaal volledig los gaan en kon hij geen betere opwarmer zijn voor onze landgenoot Regi.

© CPU – Nathan Dobbelaere

In tegenstelling tot alle dj’s op Tomorrowland steekt Regi, voorafgaand aan zijn set, zijn USB-sticks niet zelf in zijn apparatuur: dat doet zijn roadie. Hij is dan ook te beroemd om alles zelf te doen. Althans, dat denkt hij toch. De Limburger weet het publiek wel vanaf de start volledig mee te krijgen en door zijn sterke mixes kunnen we niet ontkennen dat Regi een goeie dj blijft. Toch zijn paniekaanvallen niet ver te zoeken als “We Will Rock You” van Queen wordt gemixt met “Wonderwall” van Oasis in een vettige EDM-remix. Het toont dat Regi wel hits wil spelen, maar niet zonder ze te plat te maken. Dat is jammer, maar de zaal ging alsnog volledig uit zijn dak. Dat alles, inclusief zijn handelsmerk handjes in de lucht, zorgde voor heel wat wild dansende personen.

© CPU – Nathan Dobbelaere

Omdat de ‘reveal’ van het podium dichterbij kwam, hadden we enkel een twintigtal minuten van Joris Voorn gezien. De man wist heel goed waar hij mee bezig was, want zonder enige hit naar voor te brengen kreeg hij toch bijna de volledige Main Stage gevuld. En dat was volledig terecht. Zijn mixes waren sterk en bij iedere drop voelde je een bepaalde ‘oeff’ door de tent gaan. Het applaus dat aan het einde van de set losbarstte was dan ook meer dan verdiend. Steve Angello, bekend van Swedish House Mafia, pakte het iets platter aan, maar dat maakte de zaal niet uit. Tijdens zijn eerste nummer viel het doek namelijk achter hem, waardoor we voor het eerst kennis konden maken met het kolossale podium. Een boom, heel wat grote felgekleurde pijpen en een hoog aantal schermen gaven het podium vorm en zorgen voor een oogstrelend geheel. Een soort Frozen Melodia, zoals enkele jaren geleden op Tomorrowland het geval was. Toch was de onthulling voor Tomorrowland-standaarden net iets te stil, met enkel een klein beetje vuurwerk aan het begin. Jammer, wat we hadden iets meer toeters en bellen verwacht.

© CPU – Nathan Dobbelaere

Die toeters en bellen hadden DJs From Mars dan weer wel. Met zijn tweeën droegen ze een kartonnen doos op hun hoofd, waarbij ieder een andere gezichtsuitdrukking had. Die gimmick maakte dat je altijd geboeid bleef kijken naar het duo. Iedereen was volledig mee, of het nu was bij een remix van “Sweet Dreams (Are Made of This)” van Eurythmics of “Unholy” van Sam Smith. Zulke rariteiten helpen duidelijk altijd, want na Marshmello en Deadmau5 lijkt dit duo wel eens de volgende hype te kunnen worden. Op deze manier werd The Gathering voor ons afgesloten. Iedere dag ontdekken we nog nieuwe details, waardoor we benieuwd zijn wat we de rest van de week nog gaan vinden. Maar dat het festival ons de komende dagen nog meer kan gaan verrassen, is een ding wat zeker is.

Fan van de foto’s? Op onze Instagram staan er nog veel meer!

3589 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Swedish House Mafia - "Ray Of Solar"

Swedish House Mafia maakte zijn langverwachte terugkeer twee jaar geleden met de single “It Gets Better“. Of het echt beter werd na…
InstagramLiveRecensies

Gladiolen 2023 (Festivaldag 2): Voor ieder wat wils

Van de tweede en laatste dag van Gladiolen, wisten we niet meteen wat te verwachten. Op de line-up stonden namen die niet…
FeaturesInterviewsUitgelicht

Interview Amber Broos : 'Ik ga zelf graag heel hard op mijn muziek'

Amber Broos gaat steeds meer over de lippen en dat is meer dan terecht. De twintigjarige Leuvense ademt muziek en haar dj-carrière…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.