Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Thee Sacred Souls – “Running Away”

Nood aan een beetje warmte en genegenheid? Dan heeft Thee Sacred Souls goed nieuws voor je. Het Amerikaanse drietal manifesteerde zich het afgelopen jaar tot een van de soulrevelaties van het moment met hun gelijknamige debuutalbum, dat ze uitbrachten op het iconische Daptone Records. Hun debuutsingle “Will I See You Again?” haalde onlangs overigens de kaap van de vijftien miljoen stream op Spotify, een zoveelste mijlpaal in de nog jonge bestaansgeschiedenis van de band uit San Diego. In april maakt Thee Sacred Souls nog eens de oversteek naar Europa. Hoogtijd dus om met “Running Away” een van de hoogtepunten van hun zinderende liveshows uit te brengen.

“Running Away” schopte het heel nipt niet op Thee Sacred Souls, een artistieke keuze die we achteraf wel enigszins kunnen begrijpen. Niet dat het nummer niet aan de hoge kwaliteitsnormen voldoet, integendeel, maar met z’n vlotte tempo en levendige sfeer past “Running Away” net iets minder binnen dat geheel. Toch zijn we zeer blij dat het nummer nu zijn weg mag vinden naar het publiek, want het is de perfecte showcase van het brede talent van Thee Sacred Souls. Enerzijds is er die speelse en leuke instrumentatie die je pijlsnel mee krijgt en anderzijds is de band erin geslaagd om de energie van het podium haast moeiteloos te vertalen in de studio. De blazers geven de klank van de band nog meer warmte, terwijl de zeemzoete zang van Josh Lane ons volledig doet smelten. Thee Sacred Souls schiet met deze publiekslieveling recht in de roos.

Instagram / Facebook

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

2072 posts

About author
Schrijft wel eens iets...
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Thee Sacred Souls - "Lucid Girl"

Retrosoul is hipper dan ooit en dankt dat voor een stuk aan de opmars van Thee Sacred Souls. Het drietal uit het…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Ook The Kills, Pommelien Thijs, Miles Kane, Dimension en meer naar Pukkelpop 2024!

Aan een ongezien recordtempo vlogen de Pukkelpop-tickets begin deze maand de deur uit. Het mag duidelijk wezen dat het festival op de…
2022FeaturesInstagramUitgelicht

20 debuutalbums uit 2022 die je niet mocht missen

Als artiest heb je maar één kans om jezelf te bewijzen aan de buitenwereld. Althans, zo lijkt het toch, want er zijn…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.