Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Floor Jansen – “My Paragon”

© CPU – Toon Miermans

De carrière van Floor Jansen zit in een vlucht. In de metalwereld is ze ondertussen al een welgekende naam door haar eigen project ReVamp, dat in 2016 haar laatste noot speelde, en natuurlijk als zangeres van de Finse band Nightwish. Maar voor de mensen die niet in die wereld zaten was ze nog een redelijke onbekende naam. Tot 2019 dan, want toen bereikte Jansen een populariteitspiek met haar deelname aan het Nederlandse televisieprogramma Beste Zangers. Met haar versie van “The Phantom of the Opera” ontroerde ze een groot deel van de kijkers, wat uiteindelijk leidde tot een solocarrière waar ze de ene na de andere zaal stijf deed uitverkopen. De afgelopen jaren bracht de Brabantse zangeres met enige regelmaat singles uit waardoor het langzaam aan tijd werd voor een soloplaat. Die komt er uiteindelijk ook in de vorm van het album Paragon, dat vanaf 24 maart overal beschikbaar is.

Twee dagen voor het uitbrengen van Paragon geeft de zangeres nog een laatste voorproefje met het gelijknamige nummer “My Paragon”. Het nummer komt melodisch meteen goed uit de startblokken met een goede beat. Als Floor Jansen eenmaal erin komt, zakt deze melodie in kracht echter af en laat ze ons alleen met haar stem, een piano en een synthesizer. Dit zorgt ervoor dat er een soort serene rust het lied binnensluipt en roept het eenzelfde gevoel op wat je ook krijgt bij rustige nummers van Nightwish. Doorheen het nummer voel je wel duidelijk dat die band een stempel heeft gedrukt op het solowerk van Jansen, want het lied zou in een iets symfonischer jasje en met net iets meer zwaardere gitaren prima passen op een album van Nightwish. Wat ons betreft is “My Paragon” een prima slot voor de campagne van haar eerste soloplaat en laat het ons met smacht wachten op Paragon, ondanks het feit dat we het album al grotendeels hebben kunnen beluisteren in single-vorm.

Paragon ligt vanaf 24 maart in de schappen. De komende periode tourt Jansen onder andere door Nederland om in de zomer met Nightwish de festivalweides weer onveilig te maken.

Facebook / Instagram / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
InstagramLiveRecensies

Metallica @ Johan Cruijff ArenA (set 2): Dubbele schedelbreuk, alstublieft, dankjewel

De slangenkop is eraf! Onder het concept van ‘No Repeat Weekend’ kleurde Amsterdam, naast oranje, drie dagen zwart-geel. Met 72 Reasons onder de arm…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Nightwish – “Noise”

Ondertussen is Nightwish al meer dan twintig jaar bezig met het maken van muziek en zijn ze een van de meest gekende…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.