Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Zed Yun Pavarotti – “Je suis Cendrillon”

© Zoe Joubert

Zed Yun Pavarotti heeft niet alleen een intrigerende artiestennaam, maar is tevens ook een van de grotere muzikale beloftes die Frankrijk momenteel rijk is. Een paar jaar geleden werd hij nog naar voor geschoven als een van dé nieuwe stemmen in de Franse hiphop, maar van dat label heeft hij zich ondertussen ontdaan. Zijn voorliefde voor Oasis en sixties rock sluimerde drie jaar geleden op zijn debuutalbum Beauseigne al door en zorgden voor een eclectisch geheel van veertien nummers. Op zijn nieuwe album Encore gaat hij nog een stapje verder met behulp van zijn band en tapt hij ook op tekstueel vlak uit een ander vaatje. Het resultaat mag er met de derde single “Je suis Cendrillon” zeker en vast zijn.

De Fransman heeft zich in een klein jaar helemaal opnieuw uitgevonden en dat merken we aan alles op “Je suis Cendrillon”. Niet alleen zit er een compleet andere (positievere) energie in zijn nieuwe nummers, maar ook een veel groter verrassingseffect en ideeën die het boeiend houden. Het begin van “Je suis Cendrillon” is nog redelijk rustig en gemoedelijk door de zweverige en opbeurende gitaar, terwijl Zed Yun Pavarotti met een lichte nonchalance het geheel aan elkaar zingt. Voor de echte energiekick zorgt uiteindelijk het refrein dat bovenal heel vrolijk is en met behulp van een aantal kleine details een leuke twist krijgt. Naar het einde toe bouwt de spanning een laatste keer op om uiteindelijk nog eens met het catchy refrein in schoonheid te eindigen.

Encore verschijnt op 7 april. Op donderdag 27 april komt Zed Yun Pavarotti dat nieuw album voorstellen in de Orangerie in het kader van Les Nuits Botanique.

FacebookInstagram / Twitter / Website / TikTok

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

1772 posts

About author
Schrijft wel eens iets...
Articles
Related posts
2020FeaturesInstagramUitgelicht

35 albums die je misschien over het hoofd zag in 2020

Ondanks alle uitgestelde albums was ook het vreemde 2020 een releasemachine. De opgave om het bos door de bomen te blijven zien…
AlbumsRecensies

Albumreviews: Beire Kort #24

Het aantal albums dat wekelijks verschijnt, is meedogenloos hoog. Daarom dat het onmogelijk is om alles binnen de correcte tijdspanne van een…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Zed Yun Pavarotti - "Iles"

Zed Yun Pavarotti is zonder enige twijfel een van de grootste beloftes die de Franstalige hiphop momenteel te bieden heeft. Geboren werd…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.