Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Will Joseph Cook – “MF BASSLINE”

© Sophie Holden

In zijn Spotify-biografie onthult Will Joseph Cook dat zijn leerkrachten op school het hem sterk afraadden om voor zijn muzikale droom te gaan. Goed dat de jonge Brit tóch voor zijn muzikale carrière is gegaan, aangezien hij sinds enkele jaren aan een stevige opmars bezig is in de indiepopscene. Nadat hij in 2020 doorbrak met de TikTok-hit “Be Around Me“, was hij ondertussen al te horen in de hitserie Heartstopper met het nummer “She Likes Me” en mocht hij opwarmen voor Declan McKenna in de Trix vorig jaar. Daar kreeg hij toen heel kort de kans om zijn derde studioalbum Every Single Thing voor te stellen, maar vandaag is hij er al met een nieuwe single “MF BASSLINE”.

Een ‘motherfucking bassline’ vinden wij niet echt terug in het nummer, maar dat missen we niet per se. Met een dansbare beat en vintage synths gaat het nummer uiterst zomers van start, en dat zomerse gevoel wordt alleen maar versterkt wanneer Cooks dromerige stem zijn intrede doet. Zeker wanneer zijn stem in het refrein de hoogte ingaat, is het moeilijk om onszelf te beheersen en niet in een groen veld te gaan dansen. Ook een positieve boodschap ontbreekt niet: Will Joseph Cook kropt zijn negatieve en destructieve gevoelens niet langer op, maar maakt er naar eigen zeggen komaf mee.

Écht origineel is deze single natuurlijk niet, maar soms volstaat een complexloos vrolijk nummer met een empowering boodschap meer dan genoeg. Een ideale single om je playlist voor deze zomer mee aan te vullen, en misschien als voorbereiding op het warme weer al wat op te dansen.

Will Joseph Cook staat op 28 juni in de Paradiso in Amsterdam. Belgische data zijn er voorlopig nog niet aangekondigd.

Facebook / Instagram / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

Portland - Departures (★★½): Geen muzikaal vertrekpunt, wel een afscheid

De magische muzikale band tussen Jente Pironet en Sarah Pepels was duidelijk van bij de start, toen ze als Portland vijf jaar…
LiveRecensies

The Academic @ Botanique (Rotonde): Energiek rockfeestje

Soms durven we al eens te vergeten dat Ierland buiten U2 nog heel wat ander muzikaal talent kent. Zo staken bijvoorbeeld al…
InstagramLiveRecensies

Circa Waves @ Botanique (Orangerie): Moshpits en singalongs bij de vleet

Toen zanger en gitarist Kieran Shuddal in 2013 wat nummers schreef en ze online smeet, sloeg hij erin om drie muzikanten te…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.