Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Seafret – “Wonderland”

Melancholische duo’s zijn niet meer weg te denken uit de indiewereld, denk maar aan Champs, (het vroegere) Portland en MGMT. De Britse tweekoppige band Seafret sluit hier dan ook naadloos op aan. Jack Sedman en Harry Draper staan erom gekend menig persoon te laten smelten met hun songteksten over gebroken harten en vergane glorie. Dat deden ze voor het eerst met “Oceans” en scoorden ze recent een grote hit op TikTok met “Atlantis“, die beide van de plaat Tell Met It’s Real komen. Hiermee wonnen ze opnieuw wat aan bekendheid. Het laatste album Most of Us Are Strangers dateert van 2020, dus werd het allicht eens tijd voor een nieuwe release. Seafret verwende ons al eerder met “Remind Me to Forget You” en “See, I’m Sorry” en zijn nu terug met het nieuwe nummer “Wonderland”, de derde single van het gelijknamige aankomend album Wonderland.

Simpele pianonoten openen “Wonderland”, waardoor je al snel denkt dat het opnieuw een trage melancholische ballad zal worden. Maar niet is minder waar. Na een halve minuut dragen snelle drums teksten als ‘I wish we could slow down’ naar voor, wat voor een mooie ambiguïteit zorgt. Het nummer gaat dan ook over hoe tijd vaak een derde persoon in de relatie kan zijn. De song kent een mooie opbouw naar het refrein met als mantra ‘Will we ever get back to wonderland?’. Dat is de hamvraag die iedereen zich wel eens stelt. Op het einde van het lied betrapten we er ons zelf op dat we al aan het meezingen waren. De gitaar bevindt zich tijdens “Wonderland”, in tegenstelling tot we gewoon zijn het van Britse duo, wat meer op de achtergrond waardoor de hoofdrol dit keer voor de drums is weggelegd. En dat zorgt voor deze stijlvolle single.

Wonderland ligt vanaf 14 april in de rekken.

Facebook / Instagram / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

6 posts

About author
Indie-addict
Articles
Related posts
AlbumsRecensies

Jimmy Diamond - You Radiate (★★★½): Vrij en onbevangen

De uit Overijssel afkomstige band Jimmy Diamond heeft alles in zich om als liveband het publiek om de vinger te winden komende…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Dean Blunt - "Rinsed" (feat. TYSON)

Dean Blunt is een van de meest mysterieuze figuren in de muziekwereld. Fans die zich verdiepen in zijn discografie, constateren al snel…
InstagramLiveRecensies

Circa Waves @ Botanique (Orangerie): Moshpits en singalongs bij de vleet

Toen zanger en gitarist Kieran Shuddal in 2013 wat nummers schreef en ze online smeet, sloeg hij erin om drie muzikanten te…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.