Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Magnolia Park – “Facedown”

© Jessica Griffith

De nietsvermoedende naam van de band, Magnolia Park, schept de hoop dat je naar lieve melodieën zult luisteren. Niets is minder waar, de poppunkband uit Orlando, Florida staat bekend voor hun harde gitaren, een hoog energiegehalte en hun heerlijke diversiteit als band. Hun doel is ervoor zorgen dat de volgende generatie jonge creatievelingen niet meer hoeft te kampen met de stereotype manier waarop de industrie naar hen keek. De debuutep van de band, Vacant, werd uitgebracht in 2019 en kreeg positieve kritieken van zowel critici als fans. Intussen, op nog geen vier jaar tijd, hebben ze een sublieme discografie uitgebouwd van drie eps en twee albums. Waarvan het laatste album in november 2022 uitkwam.

“Facedown” brengt een nostalgisch gevoel terug voor de poppunk fans onder ons, maar dan in een modern jasje. De single die staat volledig in teken voor iedereen die ooit benadeeld is geweest als minderheidsgroep. ‘Het is tijd dat je voor jezelf opkomt’, leert de groep ons. De band probeert met hun nieuwe single de ultieme emovibe in ons weer boven te halen, maar in plaats van dat met suïcidale teksten te doen, doen ze het met de woorden: ‘Geef niet op.’ The Red Jumpsuit Apparatus bracht in 2009 al eens een nummer met de gelijkaardige titel “Face Down” uit, en we zien Magnolia Park ook wel hetzelfde parcours afleggen.

Over het geheel genomen is Magnolia Park een getalenteerde en opwindende band. Met hun aanstekelijke melodieën, oprechte teksten en energie zijn ze zeker een band die het waard is om te bekijken. Magnolia Park heelt de harten van de eeuwige poppunkfan met een modern inclusief jasje.

Facebook / Instagram / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Bearings – “Scenery”

Poppunk met een klein stevig randje, zo kan je het best de band Bearings omschrijven. Door hun energieke en aanstekelijke muziek hebben…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single You Me At Six – “God Bless the 90s Kids”

De Britse poprockband You Me At Six toerde de afgelopen maanden nog gretig de wereld rond, maar inmiddels dateren hun grootste hits…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single All Time Low - "Tell Me I'm Alive"

Voor de mannen van All Time Low is 2023 alvast een heel special jaar, want ze mogen dit jaar maar liefst twintig…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.