FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Ludovico Einaudi, Herbie Hancock, Nils Frahm en 10 anderen vervoegen Gent Jazz-affiche

© CPU – Nathan Dobbelaere

Drie weken na de eerste lading namen presenteert Gent Jazz vandaag een nieuwe reeks artiesten voor zijn 2023-editie. Onder andere Ludovico Einaudi, Herbie Hancock en Nils Frahm zullen in juli naast de eerder aangekondigde Norah Jones en Isolde Lasoen op de Gentse Bijlokesite staan.

De Amerikaanse jazzlegende met de naam Herbie Hancock zal het festival dit jaar afsluiten. Hij brak al in de jaren 70 door met zijn fusion jazz en wordt sindsdien gezien als een van de meest invloedrijke jazzmuzikanten van die periode. Ook fans die de populaire Italiaanse componist-pianist Ludovico Einaudi eens aan het werk willen zien, maar geen kaartjes wisten te veroveren voor zijn tournee, kunnen nu hun kans grijpen in Gent op 9 juli. Hetzelfde geldt voor Nils Frahm: de tour van de pianist is quasi volledig uitverkocht, maar voor Gent Jazz zijn nog tickets beschikbaar. De in Berlijn wonende ambient componist zakt op 13 juli af naar de Arteveldestad en verhuist zoals gewoonlijk zijn verzameling synthesizers naar het podium.

Roland Van Campenhout speelt op 7 juli een thuismatch en vergezelt Joe Bonamassa en Marcus Miller. Met zijn mengeling tussen blues, jazz en folk, moet de overwinning op papier een makkie zijn. Op 8 juli verovert de Oegandese Jon Muq het hoofdpodium met zijn soul- en folkpop. Bezoekers op 11 juli kunnen gevestigde waarde Hooverphonic – nog steeds met Geike Arnaert – aan het werk zien. Op 6 juli viert het Belgische jazzlabel W.E.R.F. Records hun dertigjarige bestaan op de kleinere Gardenstage. Artiesten als Uma Chine, SPOOK en VENTILATEUR zullen de labelnight kleur geven.

Verder mogen ook Arooj Aftab, Lakecia Benjamin, Julian Lage Trio en MDC III de Gent Jazz-bezoekers vermaken met hun muziek.

Gent Jazz vindt dit jaar plaats van 5 tot 15 juli op de Gentse Bijlokesite. Vanaf deze vrijdag om elf uur stipt kan je tickets kopen voor de nieuwe serie namen, via de website van het festival. Tickets voor de eerder aangekondigde dagen zijn daar nu al beschikbaar.

Een overzicht per dag (nieuwe namen in het vet):

Woensdag 5 juli: Gregory Porter

Donderdag 6 juli: Dishwasher_ – VENTILATEURSPOOKUma Chine – Snarky Puppy – MDC III

Vrijdag 7 juli: Roland Van Campenhout – Marcus Miller – Joe Bonamassa

Zaterdag 8 juli: Jon Muq – Laufey – Mavis Staples – Norah Jones

Zondag 9 juli: Arooj AftabLudovico Einaudi

Maandag 10 juli: t.b.a.

Dinsdag 11 juli: Isolde Lasoen – Hooverphonic – ZAZ

Woensdag 12 juli: t.b.a.

Donderdag 13 juli: Nils Frahm

Vrijdag 14 juli: Lara Rosseel Orchestra: Ark – Lakecia BenjaminJulian Lage Trio – Branford Marsalis Quartet

Zaterdag 15 juli: Herbie Hancock

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Hooverphonic - "Por Favor"

Het is amper een week geleden dat Hooverphonic ons in Sint-Niklaas live verraste met een handvol nieuwe songs. Naast klassiekers als “Mad…
InstagramLiveRecensies

Hooverphonic @ De Casino: Moeilijk ontvangen midlifecrisis

Hooverphonic is al bijna dertig jaar een vaste waarde in het Belgische muzieklandschap en dat liet het de afgelopen dagen nog maar…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Hooverphonic - "Don't Think"

‘Are you ready for the next level?’ klonk het op “Mysterious”, het sfeervolle en nostalgische nummer dat Hooverphonic vorig jaar uitbracht. Het…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.