Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Calvin Harris & Ellie Goulding – “Miracle”

Positief plus positief blijft positief, dus de nieuwe samenwerking tussen Calvin Harris en Ellie Goulding is ongetwijfeld een streamingskanon in spe. Dit kan niet anders, aangezien beide muzikanten in de top honderd van meest gestreamde artiesten ter wereld staan. Adam Wiles, zoals de Schotse songwriter en dj-producer echt heet, startte in 1999 met muziek maken en behaalde met “One Kiss“, “This Is What You Came For“, “Summer” en “We Found Love” al vier nummers met meer dan een miljard streams op Spotify. Zo is hij een van de grootste hitmakers in de dancewereld en tevens een van de meest bekeken artiesten op YouTube. In 2012 en 2014 bracht hij samen met de Britse singer-songwriter Ellie Goulding “I Need Your Love” en “Outside” uit. Goulding zelf is ook al lang actief en werd al in 2010 door de BBC omschreven als een van de meest veelbelovende artiesten en maakte die titel waar met hits als “Love Me Like You Do” en “Burn“.

Met de nieuwe single maken beide artiesten hun onderlinge trilogie dus compleet. Hoewel we negen jaar na de laatste collab noteren, zou dit nummer evengoed het eerste van de drie geweest kunnen zijn: “Miracle” is een teletijdmachine terug naar het hoogtepunt van de jaren negentig. De snelle, nostalgische trancebeat katapulteert ons naar een Sensation White-feest, waar vrouwelijke, emotionele vocals en pianoachtige melodieën centraal stonden. Ook hier is dat het geval, al moeten we wel zeggen dat de Schotse producer de sound wat verfijnd heeft en voor de klank van zijn melodie snel even bij “I’m Good (Blue)” van David Guetta ging piepen. Zo horen we toch een toegankelijk geluid, dat ons recht in het hart raakt en dat in een sped up-versie vermoedelijk ook nog eens een gigantische TikTok-hitkandidaat is.

Ellie Goulding staat 16 juni op Pinkpop in Landgraaf en op zaterdag 17 juni op Werchter Boutique.

Calvin Harris: Facebook / Instagram / Website
Ellie Goulding: Facebook / Instagram / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Calvin Harris & Sam Smith - "Desire"

Calvin Harris en Sam Smith: het is een combinatie die in het verleden al meermaals een wereldhit opleverde. Na “Promises” en “I’m…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Disclosure - Alchemy (★★★): Dansen zonder franjes

De gebroeders Lawrence, Guy en Howard, oftewel gewoon Disclosure. Al meer dan tien jaar zijn de twee echte vedetten van de Britse…
InstagramLiveRecensies

Werchter Boutique 2023: De roze loper uitgerold

Het moment dat de poorten aan de Haachtsesteenweg voor het eerst opnieuw openen en tienduizenden muziekliefhebbers eindelijk terug de bekendste weide van…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.