Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Killbots – “We Have Lost Control”

2023 is nog niet eens halfweg, maar lijkt stilletjes aan het jaar van de comebacks te worden. Na Blur en John Coffey maken nu ook The Killbots een tweede entree. De Limburgse hardrockband won twintig jaar geleden de allereerste Limbonia: een tweejaarlijkse popwedstrijd die ook gewonnen werd door onder andere Evil Invaders, Polaroid Fiction en Fornet. Vier jaar later kwam er dan het titelloze debuutalbum en was de motor opgebrand. De leden zijn daarentegen blijven spelen bij allerhande undergroundbands waardoor de liefde voor muziek nooit uitdoofde. Vlak na nieuwjaar kondigde The Killbots een reünieshow aan in Café Café en ging de bal snel aan het rollen. Op nog geen halve dag tijd vlogen de tickets de deur uit. Het lijkt er op dat concertgangers zich ook mogen verwachten aan nieuw materiaal.

De comebacksingle “We Have Lost Control” pikt onmiddellijk de draad op waar The Killbots die zestien jaar geleden heeft laten liggen. De no-nonsense rock-‘n-roll laat ook nu geen spaander heel van enig conformisme en zelfcensuur. Het lijkt daarbij alsof de tijd nooit heeft stilgestaan. Hoewel The Killbots afstammen uit een tijd zonder smartphones of stabiel internet tout court, is de tijdsgeest geen haar veranderd. ‘The system is rigged and we are losing control’, wordt extra ondersteund door even simpele riffs en drumroffels. Ook zonder solo’s of andere effecten houdt The Killbots zich trouw aan de punkethos van ‘less is more’. Lemmy Kilmister pinkt ongetwijfeld een traantje weg uit het hiernamaals.

The Killbots spelen op 25 maart een reeds uitverkochte show in Café Café, Hasselt. Zaterdag 29 april staat de band geprogrammeerd op Rock Zutendaal.

Facebook / Instagram

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Alcatraz komt met dagindeling en een heleboel Belgische acts

Terwijl andere festivals overschakelen naar winterslaap, doet Alcatraz nog een laatste effort om de ticketverkoop te boosten. Het is geen geheim dat…
Vragen van "Den Beir"

Vragen van "Den Beir": Drums 'n' Guns

Drums ‘n’ Guns wordt begin 2012 opgericht met groepsleden uit Waregem (Win Nellen & Bert Van Thuyne), Aalter (Jan Gobeyn & Marjo…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.