Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Alice Low – “Fruitcake”

Bij Dansende Beren houden we niet alleen van goede muziek, maar stiekem ook van lekker eten en dan smaakt een stukje fruitcake altijd. Toevallig is “Fruitcake” de nieuwe single van nieuw opkomend talent Alice Low. Het is meteen opletten geblazen dat je deze Britse Alice Low niet verwart met de Amerikaanse Alice Low, die reeds in 2012 het loodje legde. Binnenkort verschijnt met Transatlantic Sugar de eerste ep van Low, en deze werd volledig gemaakt en opgenomen aan het begin van de transitie van de artieste, terwijl ze naar Buffy keek en in bed lag. Naar eigen zeggen was de zangeres op dat moment helemaal ‘out of control’, maar ze wou het moment toch vastleggen aangezien ze nooit meer aan het begin van haar transitie zou staan.

“Fruitcake” laat zich kenmerken door eigenzinnige zang die wat doet denken aan Walt Disco, maar toch bevindt de muziek van Alice Low zich in een volledig andere wereld. Ondanks dat we wel verschillende instrumenten op de achtergrond horen, voelt het heel luchtig aan. De kleine gitaarsolo brengt een beetje blues met zich mee en daarmee versterkt ze het dromerige gevoel. Doordat het lied vijfenhalve minuut duurt, dring het luchtige aspect langzaamaan helemaal door in ons lichaam. “Fruitcake” is een surreëel, eigenzinnig nummer dat verschillende genres verkent, maar vooral zijn eigen ding doet.

Facebook / Instagram / Twitter

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

1184 posts

About author
braaf zijn hé
Articles
Related posts
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Sonic City 2023 komt met curator Charlotte Adigéry & Bolis Pupul en maakt eerste namen bekend

Zoals elk jaar het geval, verzamelt het kruim van de muziekwereld zich ergens halverwege november in Kortrijk. Sonic City wist in het…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.