FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Ada Oda, Heartworms, Bolis Pupul, Patrick Mason en nog meer te ontdekken talent naar Dour 2023!

© CPU – Jan Van Hecke

Le Labo is sinds 2015 het podium bij uitstek op Dour om nieuw talent te ontdekken. Als een echt laboratorium is het uitgegroeid tot de plek bij uitstek waar de programmatoren experimenteren met uiteenlopende subgenres, nieuwe trends en opkomend (nationaal) talent uit alle uithoeken van de wereld. Dat is ook deze zomer niet anders en dat bewijst het stevige lijstje aan namen die er de revue zullen passeren. Uiteraard vind je in Le Labo in juli ook een aantal bekende koppen uit eigen land, zoals Lander & Adriaan, Bolis Pupul, Tsar B en Cellini, maar evenzeer kan je er terecht voor Speedy Wunderground-ontdekking Heartwoms of de experimentele beats van de genre-overschrijdende Grove. Verder is het uitkijken naar King Halloumi (het project van AliA & Lefto), de sprankelende Brusselse italorock van Ada Oda, de digital vadou van Nana Benz du Togo, de extravagante, Berlijnse technoartiest Patrick Mason en onze Grote Beer van Morgen 2021 Judith Kiddo.

Daar blijft het echter niet bij, want verder maken ook Aleksandir, Baby Volcano, Crystal Murray, Emile Londonien, Farrago, Grace Ives, GUTTI, Herton, Jamz Supernova b2b Blck Mamba, KETTAMA, LCY, Le Motel, LYZZA, Meg-Beg, Salome, Senses Of Mind, Sofie Royer, SPACEBABYMADCHA, TDJ, Trikk, Vanyfox, Vladimir Dubyshkin, Werkha, Zohar en Zouzibabe deel uit van deze eclectische golf aan namen. De line-up van Dour is met deze injectie bijna rond. Eerder waren onder andere Aphex Twin, Damso, dEUS, The Blaze, CKay en Brutalismus 3000 bekend gemaakt voor de vijfdaagse hoogmis aan de Franse grens.

Dour vindt in 2023 plaats van 12 tot en met 16 juli. De ticketverkoop is inmiddels van start gegaan. Meer informatie vind je op de website van het festival. De dagindeling vind je onderaan.

Een overzicht per dag (nieuwe namen in het vet):

Woensdag 12 juli: Aleksandir – Boys Noize – Di-Meh – Khali – Klangkuenstler – L’impératrice – Malaa – Mama Snake – Meg-Beg – Nico Moreno – Trikk –  Zola

Donderdag 13 juli: 39Bermuda – Ada Oda – Andy C – Attila – CKay – Devin in Me – Do or Die – Farrago – Fatal Move – Grace IvesGroveGUTTI – Hedex feat. MC Skywalker – Killbox – Kill The Noise – Kim Ann Foxman – Kyrist – Maureen – Meryl – MEUTE – Pongo – Punish Yourself – Rezz –Sisley & BenOneShot – Tagada Jones – The Blaze – Thrown – Tiakola – Tsar B – Used – VCL

Vrijdag 14 juli: 070 Shake – Baby Volcano – Black Mirrors – Bladee – Bru-C – CloZee – Dame Area – ELOI – Emile Londonien – Eosine – eugene – H JeuneCrack – Herton – La Kajofol – Lomepal – Lous and the Yakuza – Mall Grab – Men I Trust – M Huncho – Nana Benz du Togo – Paul Kalkbrenner – PLK – Prince Waly – PyPy – Sara Landry – Structures – Stuffed Foxes – TDJ – The Clockworks – Trym – Vladimir Dubyshkin – Zuukou Mayzie

Zaterdag 15 juli: Σtella – Biga*Ranx – Birds in Row – Caribou – Cellini – Coely – Crystal Murray – Daphni – dEUS – DJ Stingray 313 – Eclair Fifi – Hangman’s Chair – J9ueve – Jamz Supernova b2b Blck Mamba – Jeshi – King Halloumi – Klakmatrak – Lazuli – Le Motel – Lethvm – Lorenzo – Meryl – Orelsan – Overmono – Phoenix – Show Me The Body – Solomun – STAKE – Stand High Patrol – Tetra Hydro K – TIF – Uzi Freyja – Yung Lean – VanyfoxWerkha –  Wiegedood – winnterzuko – Wyatt E. – Zouzibabe

Zondag 16 juli: Ambassade – Aphex Twin – Blaiz Fayah – Bolis Pupul – Boy Harsher – Brutalismus 3000 – Cera Khin – D-Block Europe – Damso – Denzel Curry – Dréya MacHeartworms – Hudson Mohawke – Judith Kiddo – KEG – KETTAMA – La Femme – Lambrini Girls – Lander & AdriaanLCY – Lebanon Hanover – Omni Selassi – Patrick MasonSalomeSenses of MindSofie Royer – So La Lune – SPACEBABYMADCHA – SPFDJ – Stakattak – Tale Of Us – The Psychotic Monks – The Soft Moon – Yaya Bey – Ziak –  Zohar – ØTTA

1811 posts

About author
Schrijft wel eens iets...
Articles
Related posts
LiveRecensies

Horst 2023 (Festivaldag 2): Ogen, oren en tijd tekort

Dansen kan je overal, vraag dat maar aan de bietenboeren uit Sint-Truiden. Maar dansen is nergens zo leuk als in Vilvoorde dit…
LiveRecensies

The Haunted Youth @ Les Nuits Botanique (Chapiteau): Het gouden randje

Er zijn ergere plaatsen om te vertoeven dan de Botanische tuin van Brussel op een zonnige lentedag en zeker als een band…
LiveRecensies

Badlands @ Vlasmarkt: De Vlasmarkt herwonnen

Gisterenavond konden we op verschillende locaties in Gent ons laten meeslepen door stevige gitaren. Maar liefst zeventien bands, zowel uit het Verenigd…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.