Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Suki Waterhouse – “To Love”

De culturele duizendpoot Suki Waterhouse heeft haar agenda graag druk. Terwijl de Britse bezig is met de promo rond haar nieuwe miniserie Daisy Jones & The Six, besloot ze om ons tegelijk ook wat te verwennen op nieuwe muziek. In november bracht ze nog Milk Teeth uit en nu heeft de zangeres alweer nieuw materiaal klaarstaan voor ons. Het zou wel eens een goed uitgerekende zet kunnen zijn, dat dit net nu gebeurt met de komst van die muzikale miniserie. Hierin vertolkt Waterhouse namelijk de rol van een bandlid, dat een nogal hoog Fleetwood Mac gehalte hanteert. Toeval of niet, we verwelkomen graag nieuwe muziek van de melancholie-prinses.

Volgers van de zangeres hebben misschien het nummer al zien passeren via concertfilmpjes, maar sinds vandaag mogen ook wij genieten van “To Love”. We worden direct meegenomen door Waterhouse’s zachte, melancholische stem. Met een zachte drum en elektrische gitaar worden we in een emotioneel moment meegenomen zonder dat het te zeemzoeterig wordt. Het zou eigenlijk perfect staan op de soundtrack van een serie of film waar er teruggeblikt wordt op een verloren liefde, want zoals grotendeels van de liedjes vandaag, is dit ook het centrale thema van deze single. “To Love” wisselt mooi af tussen de zachte strofes en het refrein, om dan in de bridge volledig door te breken, waar Waterhouse ook het beste van haar stem laat horen. ‘How lucky we are’ om op dit nummer al slowend te mogen wachten op meer.

Facebook / Instagram / Twitter / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

60 posts

About author
Frauke Again..
Articles
Related posts
AlbumsRecensies

Suki Waterhouse - Milk Teeth (★★★): Gematigde melancholie

Als er iets is waar Suki Waterhouse niet van houdt, dan is dat stilzitten. Zo is de Britse dit jaar niet alleen…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Suki Waterhouse - "Nostalgia"

Stilzitten is niets voor creatieve duizendpoot Suki Waterhouse. Het model, actrice, designer en zangeres loste enkele maanden geleden haar debuutalbum I Can’t…
AlbumsRecensies

Suki Waterhouse - I Can't Let Go (★★★): Een album dat je bijblijft

Wie de naam Waterhouse hoort, denkt misschien snel aan de prachtige schilderijen van J. W. Waterhouse. Meer dan een eeuw later spreken…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.