Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Extreme – “RISE”

Extreme is terug! Vergeef ons voor het uitroepteken, maar hier zaten we toch al enige tijd op te wachten. Vijftien jaar, om precies te zijn. Want hun laatste album, Saudades de Rock, dateert al van 2008. En toen was het ook al van Waiting for the Punchline uit 1995 geleden. De heren Cherone en Bettencourt maken er blijkbaar een sport van om hun fans zo lang mogelijk te laten wachten. Of misschien is het hen gewoon niet altijd duidelijk of ze nog wel fans hebben. Na Waiting for the Punchline, wat geen commercieel succes was, viel de groep uit elkaar. Gary Cherone beleefde een ongelukkig avontuurtje bij Van Halen, waarna zijn solowerk simpelweg onder de radar bleef, net zoals het solowerk van Nuno Bettencourt. Het nochtans voortreffelijke Saudades de Rock bracht de vroegere gloriejaren niet terug, waarna Bettencourt de huur betaalde door met Rihanna op verschillende tournees te trekken.

En natuurlijk door te teren op de royalty’s van, jawel, “More Than Words”. Deze interplanetaire hit hangt zo hard als een molensteen rond de nek van Extreme, dat de groep nooit de kans gekregen heeft om een stabiele en vooral eenduidige fanbase uit te bouwen. Want de muziek die Extreme doorgaans maakt, houdt zich ver weg van zeemzoete akoestische ballades.

Dat maakt de nieuwe single “RISE” nog maar eens duidelijk. De riff is kort, repetitief, stuurs. Het funky gevoel dat we verwacht hadden, is zelfs in geen velden of wegen te bekennen. De drums donderen binnen met een rechtdoor beat. Voor Extreme zouden we dit ‘heavy’ noemen. Ook Cherone klinkt stoer, maar toch melodieus. Bettencourt strooit lustig gitaarfantasietjes in het rond en pakt dan uit met een vingervlugge solo van maar liefst veertig seconden die alleen hij kan afleveren. In het laatste refrein komen ook nog wat keyboards piepen. Zo. Nu nog drie maanden wachten op het nieuwe album dat SIX heet.

SIX komt uit op 9 juni 2023.

Facebook / Instagram / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Electric Mary - “The Dealer”

Zo, beste vrienden, tijd om de afgeleefde jeansbroek en de leren jekker uit de kast te halen: Electric Mary dropt hun nieuwe…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Avenged Sevenfold - "We Love You"

Het is alweer enkele jaren geleden dat Avenged Sevenfold met Diamonds in the Rough een nieuw album op de wereld losliet. Gelukkig…
InstagramLiveRecensies

Skillet @ Paleis 12 (CLUB+): Energievol routinewerk

De Skillet-machine draait weer op volle toeren. Na de release van hun elfde album Dominion tourde John Cooper en de zijnen rond…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.