Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Youth Lagoon – “Idaho Alien”

© Tyler T. Williams

De experimentele indiepopband Youth Lagoon, geleid door Trevor Powers, heeft na vijf jaar afwezigheid weer een teken van leven gegeven. Dat teken komt er in de vorm van een nieuwe single, namelijk “Idaho Alien”. In één ruk verblijdt hij ons met het nieuws dat dit nummer op Heaven Is A Junkyard zal staan, het eerste album van Youth Lagoon sinds het afscheid van de band in 2016. Het album is een reflectie van Powers’ ervaringen en herinneringen uit zijn thuisstaat Idaho, en bevat een mix van persoonlijke verhalen en universele thema’s.

“Idaho Alien” heeft een vertrouwd geluid dat fans zullen herkennen, maar bevat ook nieuwe elementen die aantonen dat Powers de sound van de band laat evolueren. De hypnotiserende ritmesectie en de gelaagde instrumentatie zorgen voor een volle, meeslepende sound. De warme pianoklanken geven het geheel een soort gezelligheid die perfect passen bij de koude temperaturen van de winter. Niet de lange donkere dagen die de winter rijk is, maar de dagen wanneer de zon komt piepen en het landschap een zalige gloed geeft. Het is geen verrassing dat de muzikale stijl van Youth Lagoon opnieuw dromerig en psychedelisch is. De introspectieve teksten van Powers zorgen dan weer voor een uitdagende luisterervaring. Het is alsof we in een andere wereld worden getransporteerd, waar surrealistische beelden en emoties samenvloeien tot een intense reis voor de geest.

Heaven Is A Junkyard verschijnt op 9 juni via Fat Possum en telt tien songs. Powers heeft het album opgenomen met Rodaidh McDonald, bekend van zijn werk met onder andere The xx en Adele.

Facebook / Instagram / Bandcamp / Twitter

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Youth Lagoon - "Football"

Youth Lagoon, het alter ego van Trevor Powers, heeft gelukkig niet stilgezeten. Als Youth Lagoon werden er al vier langspelers uitgebracht tussen…
LiveRecensies

Sonic City 2023 (Dag 1): Cultavond voor omnivoren

Als een ware accordeon nam het alternatieve festival Sonic City de voorbij jaren allerlei vormen en groottes aan: we hadden een afgelaste…
AlbumsRecensies

Youth Lagoon - Heaven Is A Junkyard (★★★½): Liedjes over de mooie puinhoop die Idaho is

Na een succesvolle periode tussen 2010 en 2016 besloot de in Idaho geboren muzikant Trevor Powers tijdelijk te stoppen met het maken…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.