Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Jain – “The Fool”

© CPU – Nathan Dobbelaere

Je was ze misschien al een beetje vergeten, maar Jain maakt vandaag de dag nog altijd muziek. Nu ja, dat doet ze na een pauze van bijna vijf jaar, die ze vandaag dus doorbreekt met het nieuwe “The Fool”. De zangeres scoorde in het verleden al grote hits met onder andere “Makeba” en “Come” uit het geprezen Zanaka, maar ook uit daaropvolgende langspeler Souldier mocht pakweg “Alright” er ook zeker zijn. Hoe dan ook liggen die nummers al een tijdje in het verleden, maar stilzitten staat niet in Jains woordenboek. Zo maakte ze samen met haar zus een stripboek en werkte ze in alle stilte aan een nieuw hoofdstuk. Dat gaat bij deze dus van start, want de zangeres pikt de draad weer op waar ze hem in 2018 liet liggen.

“The Fool” komt heel dromerig en filmisch van start aan de hand van spacey elektronica en het herkenbare stemgeluid van Jain, maar geleidelijk aan krijg je de indruk dat er meer aan zit te komen. Dat idee krijg je in eerste instantie doordat de zangeres wat meer met haar stem begint te spelen, maar dan slaat de instrumentatie ook plots om. Met donkere basbeats en minieme effectjes wordt stilzitten al snel moeilijk en zo bloeit “The Fool” open tot een fijne popsong die makkelijk in het gehoor ligt. Jain brengt uiteindelijk niet meteen een gigantisch vernieuwend nummer, maar tof is het zeker wel.

FacebookInstagram

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

1755 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
AlbumsRecensies

JAIN - Souldier (★★★★): Klaar om de wereld te veroveren

JAIN is een Franse pop(?)-zangeres met invloeden van overal. Dat is vooral te danken aan het feit dat ze opgroeide in zowel…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single JAIN - "Star"

De nieuwe single van de Franse zangeres JAIN is de tweede van haar tweede cd. De zangeres woonde al in Afrika en…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single JAIN - "Alright"

JAIN is terug! De Française woonde tijdens haar jeugdd in Dubai, Congo en Abu Dhabi, maar ze kwam terug naar Parijs. Daar zette ze…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.