FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Norah Jones, Gregory Porter, Isolde Lasoen en meer: Gent Jazz lost eerste namen

© CPU – Jan Van Hecke

Greenhouse Talent maakte zonet de eerste namen voor Gent Jazz bekend. De Gentse promotor en organisator nam enkele weken geleden de organisatie van het meerdaagse festival over. Van 5 tot 15 juli komen onder meer Norah Jones, Gregory Porter en Snarky Puppy langs op de vertrouwde Bijlokesite in Gent. Zo krijgt de bezoeker een mix van gevestigde waarden en opkomend jazztalent.

Norah Jones was al eerder te gast op Gent Jazz in 2017. De Amerikaanse zangeres heeft meerdere Grammy’s achter haar naam staan en verkocht al miljoenen platen. Samen met Mavis Staples, die ook 8 juli op de affiche prijkt, bracht ze in 2019 “I’ll Be Gone” uit. Die dag wordt verder aangevuld met Laufey, afkomstig uit Los Angeles, maar met Chinese en IJslandse roots. Ze staat getekend op AWAL (Artists Without a Label) en zal een van de jongste artiesten op de line-up zijn. Verder zal baritonzanger Gregory Porter op 5 juli Gent Jazz aandoen met zijn mix van soul, jazz en funk. Ook Isolde Lasoen, een echte West-Vlaamse Gentenaar die binnenkort naar buiten komt met een nieuw album, maakt dit jaar haar opwachting op het meerdaagse festival. Ze zal dat doen op 11 juli, op dezelfde avond als ZAZ. De Franse artieste zal een mix van pop en zigeunermuziek brengen.

Andere namen die aan het begin van de zomervakantie in Gent zullen passeren zijn Snarky Puppy, Joe Bonamassa, Marcus Miller, Branford Marsalis Quartet, Lara Rosseel en Dishwasher_, de winnaar van de Jong Jazztalent Gentwedstrijd vorig jaar. Die wedstrijd kent dit jaar een doorstart, samen met partners als Omer, Sabam For Culture en VI.BE.

Begin dit jaar raakte bekend dat concert- en festivalorganisator Greenhouse Talent de organisatie van Gent Jazz voor z’n rekening zou nemen. Jazz en Muziek vzw, de vorige eigenaar van het zomerfestival dat jaarlijks net voor de Gentse Feesten plaatsvindt, ging eind vorig jaar ondanks een recordeditie met bijna 42.000 bezoekers en headliners als Van Morrison en Sting failliet. Een aanzienlijke schuldenberg en onenigheden tussen organisator Bertrand Flamang en diens raad van bestuur deden het doek vallen over de vzw. Na gesprekken tussen Greenhouse Talent en Stad Gent kwamen beide partijen tot een overeenkomst en liet de nieuwe eigenaar weten dat er dit jaar nog een editie aankomt.

Moest je je favoriete artiest of band nog niet op de line-up hebben zien verschijnen, maak je dan vooral geen zorgen. Er komen nog minstens twee golven namen aan.

Gent Jazz staat dit jaar gepland van 5 tot 15 juli. Tickets kan je kopen vanaf vrijdag 3 maart via de website van het festival, waar je ook terecht kan voor meer info.

Related posts
InstagramLiveRecensies

Gent Jazz (Festivaldag 9): Everybody, lose yourself to dance, dance, dance!

Dansen, het is iets dat iedereen wel eens graag doet, maar niet iedereen doet dat graag op dezelfde muziek. Sommige mensen dansen…
InstagramLiveRecensies

Gent Jazz (Festivaldag 7): Vrije en hoogvliegende vogels

Zaterdag mag het al eens wat meer zijn en zo duurde Gent Jazz op de zevende dag net ietsje langer. Al vanaf…
InstagramLiveRecensies

Gent Jazz (Festivaldag 4): Een intens slot

Door de extra lange editie van Gent Jazz zitten we bij de vierde festivaldag nog steeds in het prille begin. Onder meer…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.