Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Bouncing Souls – “Shannon’s Song”

© Jesse Koman

Al meer dan drie decennia lang is The Bouncing Souls een van de meest betrouwbare vrolijke bands in de punkrock, die een ongelooflijk hechte band koestert met zijn trouwe luisteraars. Wie zichzelf een punkrocker noemt, heeft ooit al luidkeels staan meebrullen op “True Believers”, met een pint in de ene hand en de andere arm over de persoon naast zich. Enkele weken geleden kondigde het viertal hun eerste album met nieuw materiaal in zeven jaar aan en hun elfde echte album in totaal. Ten Stories High verschijnt op 24 maart via Pure Noise. De twee singles, “Ten Stories High” en “Higher Ground“, die vergezeld werden met de aankondiging, klonken ongeveer als klassieke Bouncing Souls.

“Shannon’s Song” gaat lustig verder waar de groep laatst halt hield. Met vlijmscherpe productie van Will Yip (The Menzingers, Title Fight, Tigers Jaw), benadrukt de single de unieke benadering van songwriting die Ten Stories High inspireerde, terwijl het ook datgene toont waar The Bouncing Souls in uitblinkt. Van zodra de song vertrekt, klinken de gitaren luid en de drums stevig. Met zijn hoog meezinggehalte kan dit nummer zo mee in de setlist. Al bij al brengt “Shannon’s Song” niet veel nieuws onder de zon, maar wat het viertal doet, is tot in de puntjes geperfectioneerd. De song werd neergepend tijdens het Patreon (nvdr. website waar bands zelf content kunnen aanbieden tegen betaling) songwritingproject tijdens de lockdown. Het was niet altijd duidelijk waar het lied over zou gaan. De mannen zouden zoeken naar een zaadje in het gesprek dat zou kunnen uitgroeien tot een dieper verhaal. In dit geval was The Bouncing Souls aan het kletsen met Shannon, die hen vertelde over haar tijd toen ze jaren geleden in Rusland woonde. Het geeft nogmaals weer hoe hecht de band tussen de fans en het viertal is.

Met de drie singles die we al voorgeschoteld kregen belooft Ten Stories High een punkrockalbum te worden, waar we met recht en reden hard naar uitkijken.

Facebook / InstagramWebsite

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
AlbumsRecensies

The Bouncing Souls - Ten Stories High (★★★½): Vertrouwde kwaliteit

Al meer dan drie decennia draait The Bouncing Souls mee in het punkrockwereldje. Met hun catchy gitaarriffs en opzwepende drums wisten ze…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Beach Rats - Rat Beat (★★★): Een enkel ticketje naar de jaren tachtig

Asbury Park, New Jersey, is lange tijd een aanloophaven geweest voor menig ontevreden muzikant, van Springsteen in The Stone Pony tot talloze…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.