Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Dylan – “Every Heart But Mine”

Het gaat goed met de muzikale carrière van de Britse Dylan. Nadat een internationale doorbraak om de hoek lonkte na de release van haar ep No Romeo, mocht ze met Ed Sheeran op tour doorheen de grootste Europese stadia. Ook Bastille en Tate McRae namen de Britse eerder al mee onder hun vleugels en daarmee mag duidelijk zijn dat de ster van Dylan in sneltempo rijzende is. “Every Heart But Mine” is de nieuwste single van de artieste en ook deze barst weer van het hitpotentieel.

Dylan wordt al gauw in een adem vermeld met artiesten à la Olivia Rodrigo door een gelijkaardige succesformule: popliedjes met gitaren. Toch krijgen we op “Every Heart But Mine” een lichtelijk andere kant van de artieste te horen. Mocht de song zo’n vijftien jaar geleden het levenslicht gezien hebben, had het perfect kunnen fungeren als de soundtrack van High School Musical. Vooral de koortjes in het refrein onderstrepen dat gevoel, terwijl de song verder iets te veel de clichés opzoekt. Relatief rustige coupletten verdwijnen als sneeuw voor de zon door een catchy refrein, waarna een pulserende beat het geheel de dansvloer op sleurt. Zijn we de enige die hierbij plots denken aan een flashmob die de wedstrijd van de Wildcats onderbreekt? Hoewel de radiozenders dit wellicht als zoete broodjes zullen verteren, ontbreekt het ruwe randje een beetje op “Every Heart But Mine” en dat is jammer.

Dylan staat op 23 februari in Trix. Wie nog een ticket wil bemachtigen zal echter tot de Ticketswapgoden moeten bidden, want het concert is hopeloos uitverkocht.

Facebook / Instagram

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

655 posts

About author
Dansende Beer met een hart voor Scandinavische popmuziek, sad girl music (lees: Phoebe Bridgers) en Franstalige dingen.
Articles
Related posts
InstagramLiveRecensies

Dylan @ Ancienne Belgique (AB Ballroom): Knipoog naar festivals en grote zalen

De Britse Dylan mag onder meer Ed Sheeran, Bastille en Tate McRae tot haar fans rekenen, maar al bij de release van…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Dylan - "Rebel Child"

De Britse Dylan mocht in 2022 openen voor niemand minder dan Ed Sheeran en we weten allemaal wat er gebeurd als een…
InstagramLiveRecensies

Pukkelpop 2023 (Festivaldag 4): Overal vuurwerk

De allerlaatste dag van Pukkelpop 2023 was er opnieuw eentje die baadde in een loodzware hitte. Een stralende festivaldag met andere woorden,…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.