Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Debuutsingle DJ Car Keys (Karel Gerlach) – “Spinning”

© CPU – Jens Cappaert

Terwijl de boys van goud zich klaarmaken voor een tweede hopeloos uitverkochte zaaltournee door Vlaanderen en Nederland, zag Karel Gerlach zijn kans schoon om zijn oude liefde terug op te zoeken: techno. Vooraleer hij zich ontpopte tot een succesvolle boybandzanger studeerde Gerlach muziekproductie in Amsterdam. De droge beats van “Witte Was” en “Mijn Stad” zijn bijvoorbeeld van zijn hand. De producer annex zanger heeft blijkbaar meer dan vierentwintig uur in een dag en komt op de proppen met het project DJ Car Keys. Met een vers contract onder de arm bij Slash, het label van dj KI/KI, lijken zijn techno-ambities een vogelvlucht te nemen. De debuutsingle “Spinning” maakt deel uit van de compilatie SLASH002 die je hier kan bestellen.

Eerlijk is eerlijk, Techtrance is niet helemaal ons ding. Dat terzijde kent techno an sich een commerciële heropflakkering door het Pestcore Collectief, waarvan Gladde Paling, Vieze Asbak en Natte Visstick de voortrekkers zijn. “Spinning” is daarentegen geen gimmick of soft gedoe. De track ketst lekker door onze speakers en heeft drie vlotte tempowissels die getuigen van geweldig vakwerk. “Spinning” bevat ook voldoende melodieën die zich zachtjes aan nestelen in je oorschelpen. Of de doorsnee Goldband-fans Gerlach gaan volgen in zijn escapade richting een psychedelisch heelal, is nog maar de vraag. Niettemin zien we hem op techno-evenementen de nacht maken.

Instagram

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe singles Goldband - "Het Gesprek", "Rommel" en "Paniekaanval"

Van ophouden is er voorlopig geen sprake voor de Haagse formatie Goldband. Boaz Kok, Karel Gerlach en Milo Driessen hadden wellicht niet…
InstagramLiveRecensies

Paaspop 2023 (Festivaldag 2): Luide zaterdag

De zaterdag van Paaspop had een mooi zonnetje in petto van zodra de deuren van de weide openwaaiden. Het grote festivalterrein stond…
InstagramLiveRecensies

Goldband @ Lotto Arena: Makers van de nacht

Het succes van het Haagse trio lijkt maar niet te stoppen. Vooraleer Boaz Kok, Karel Gerlach en Milo Driessen het goed en…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.