Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Debuutsingle Oskyl J. – “Dharma Disco”

De naam Oskyl J. zegt je momenteel waarschijnlijk nog niets, maar daar zal snel verandering in komen. Het nieuwe Belgische trio bestaat uit bassist Jonathan De Mey, gitarist Jens Keymolen en drumster Mien Heyvaert. Oskyl J. begon in 2017 als soloproject van Keymolen, maar is intussen uitgegroeid tot een voltallige band. Ze zijn fan van onder andere Sonic Youth, Fontaines D.C. en Joy Division en proberen deze ook door te trekken in hun eigen sound waardoor je hun muziek kan omschrijven als donkere, meeslepende indierock. Een jaartje na het opnemen van hun debuutsingle “Dharma Disco”, krijgen we deze nu ook effectief te horen.

Het nummer wordt behoorlijk stevig ingezet en dat zet ook meteen de toon voor de rest van “Dharma Disco”. Tijdens de strofes maakt de eerder strakke gitaar plaats voor een dromerige melodie die zorgt voor een mooi contrast waardoor we zeker niet verveeld geraken. Na het laatste refrein wordt nog eenmaal alles gegeven voor ze overgaan in de bridge, waarin het tempo deels wordt weggenomen. De drums zorgen tijdens de outro nog even voor een opbouw die ons doet hopen op meer, maar we moeten onze verwachtingen intomen. Ondanks de hoorbare invloeden van de eerder vernoemde bands, slaagt Oskyl J. erin om hun eigen donkere indierocksound te creëren en vormt “Dharma Disco” een veelbelovend debuut dat ons doet uitkijken naar wat de band nog meer in petto heeft.

Facebook / Instagram

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Grian Chatten - “Last Time Every Time Forever”

Een van de platen waar we dit jaar reikhalzend naar uitkijken is ongetwijfeld die van Fontaines D.C.-frontman Grian Chatten. Tussen alle successen…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single The Pink Lemons - “Bittersweet”

Met twee ep’s en één single op het palmares zou je kunnen denken dat The Pink Lemons het groen nog achter hun…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Teenage Joans - "Superglue"

Teenage Joans is een Australisch indierockduo opgericht in 2018 bestaande uit zangeres en drumster Tahlia Borg en zangeres-gitarist Cahli Blakers. Ze ontmoetten…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.