Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Anna of the North – “Swirl”

© Robin Bøe

Sommige artiesten lijken nooit echt vanonder de radar te komen, maar dat heeft uiteindelijk ook wel z’n charmes. Vraag dat maar aan Anna of the North, die met ondertussen al drie toffe albums onder de arm nooit echt een doorbraak had. De Noorse lijkt daar uiteindelijk ook haar handelsmerk van te hebben gemaakt, want om haar laatste plaat Crazy Life te promoten, zoekt Anna vooral de kleine gezellige clubs op. Aan de vooravond van die tour lost ze nu toch nog een extra single in de vorm van “Swirl”, en die zal die clubs ongetwijfeld aan het bewegen krijgen.

Dat deze “Swirl” uit dezelfde sessies komt als Anna’s laatste plaat, wordt al snel duidelijk. Crazy Life bestond namelijk uit fijne nummers, maar geen enkele song sprong er echt uit. Dat is ook het geval bij deze “Swirl”, dat opnieuw goed in het gehoor ligt, maar nooit echt ferme potten breekt. Hoe dan ook is deze single opnieuw een kleine vibe, want aan de hand van een ietwat zwoele baslijn en wat chille instrumentatie weet Anna of the North opnieuw een dromerige sfeer te creëren. Dat de stem van de Noorse dan ook nog eens als een twinkelend sterretje klinkt, doet daar vanzelfsprekend nog een schepje bovenop. De ideale soundtrack voor tijdens een gezellige avond dus, maar daarom niet per se memorabel.

Op 20 februari staat Anna of the North in de Amsterdamse Melkweg. Een Belgische show is er niet.

Facebook / Instagram

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

2184 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Anna of the North - "Try My Best"

We zijn wellicht niet de enige die bij de naam Anna of the North meteen iemand voor onze ogen hebben met een…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Anna of the North - Crazy Life (★★★): Elf toffe popsongs

Het is niet meer dan logisch dat een artiest in zijn of haar thuisland net dat tikkeltje populairder is dan buiten de…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Anna of the North - "I Do You"

Er was een tijd waarin we Anna of the North een gigantische toekomst voorspelden, maar de Noorse lijkt vandaag de dag gewoon…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.