Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Bury Tomorrow – “Heretic” (feat. Loz Taylor)

© CPU – Nathan Dobbelaere

De Britten van Bury Tomorrow zijn al meer dan vijftien jaar gekend voor hun verschroeiende metalcore. Ze zijn er dan ook mede verantwoordelijk voor dat het toenmalige metallic hardcore uitgroeide tot de metalcore die we vandaag kennen. Teleurstellen doen de heren dan ook zelden, wat ze vorig jaar nogmaals bewezen tijdens hun passage op Graspop Metal Meeting. Toen zagen we ze overigens voor het eerst aan het werk met nieuwe leden Ed Hartwell en Tom Prendergast. “Heretic” is intussen de vijfde single die de Britten in deze nieuwe bezetting uitbrengen.

Al van de intro is duidelijk dat de metalcore veteranen niet rond de pot willen draaien. Zanger Daniel zijn screams worden zwaarder en brutaler met iedere nieuwe release en deze troef wordt voor het eerst in de nieuwe bezetting volledig uitgespeeld. Na een minuut komt de feature van While She Sleeps zanger Loz Taylor. De iets hogere scream van Taylor complimenteert het geluid van Bury Tomorrow honderd procent en zal iedere liefhebber van het genre zijn hart sneller doen slaan. Om “Heretic” in schoonheid af te sluiten, volgt naar het einde toe nog een laatste gitaarsolo. Voor ons is het alvast duidelijk, “Heretic” is het beste en brutaalste Bury Tomorrow nummer van de laatste drie jaar.

Wie de Britten aan het werk wil zien zal op vrijdag 11 augustus een bezoekje moeten brengen aan aan het Kortrijkse Alcatraz festival.

Facebook | Instagram | Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

50 posts

About author
West-Vlaamse liefhebber van de zwaardere genres!
Articles
Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

While She Sleeps - SELF HELL (★★): Zeldzame misstap

Een nieuw album van While She Sleeps, daar kan moeilijk iets slechts aan zijn. De heren uit Sheffield kregen het de laatste…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single While She Sleeps - "TO THE FLOWERS"

While She Sleeps blijft ons verrassen. De groep brengt op 15 maart zijn zesde album SELF HELL uit en tot nu toe weten…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single While She Sleeps - "DOWN"

Er gaat werkelijk niets boven Sheffield. Althans, als het om core gaat dan. De grijze stad van staal heeft in de schaduw…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.