Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single You Said Strange – “(Song for a) Wasted Land”

©Charlotte Romer

De Normandische band You Said Strange is al lang geen nieuwkomer meer. Ze startten al in 2013 als band, in 2015 speelden ze het voorprogramma voor The Dandy Warhols en daarna namen ze hun debuutalbum Salvation Prayer samen op met Peter Holmström, de gitarist van diezelfde Dandy Warhols. Sindsdien brachten ze een tweede album en een ep uit. Op 28 april komt hun derde langspeler Thousand Shadows Vol. 2 uit. Met de eerste nieuwe single “(Song for a) Wasted Land” geven ze ons al een idee over hoe dat nieuwe album zal klinken.

Heel veel verandering in hun sound is er niet, wat ervoor zorgt dat het nieuwe nummer zeer vertrouwd aanvoelt. Wat wel meteen opvalt zijn de blazers aan het begin van het nummer, die eventjes voor een jaren ’60 soul-sfeertje zorgen. De meerdere stemlagen en sterk aanwezige bas zorgen voor een heel warme klank tegenover de eerder scherpe geluiden van de gitaren. De alternatieve rocksound van het nummer heeft iets weg van Fontaines D.C., dus ook die fans zullen de nieuwe single zeker kunnen appreciëren. “(Song for a) Wasted Land” is een geslaagd nummer en doet ons alvast uitkijken naar het derde album van You Said Strange!

Facebook / Instagram

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Grian Chatten - "Fairlies"

Grian Chatten is momenteel volop aan het genieten van een paar maanden ‘rust’ na een heerlijk drukke periode met Fontaines D.C.. De…
LiveRecensies

Oracle Sisters @ Les Nuits Botanique (Rotonde): Terug naar de jaren '70

Oracle Sisters is een muziekgroep die oorspronkelijk uit Parijs komt en bestaat uit twee jeugdvrienden, Lewis Lazar en Christopher Willatt, samen met…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Debuutsingle Grian Chatten - "The Score"

Het afgelopen jaar is een ontzettend bewogen jaar geweest voor Fontaines D.C.. De Ieren speelden in uitverkochte zalen over de hele wereld,…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.