Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single You Said Strange – “(Song for a) Wasted Land”

©Charlotte Romer

De Normandische band You Said Strange is al lang geen nieuwkomer meer. Ze startten al in 2013 als band, in 2015 speelden ze het voorprogramma voor The Dandy Warhols en daarna namen ze hun debuutalbum Salvation Prayer samen op met Peter Holmström, de gitarist van diezelfde Dandy Warhols. Sindsdien brachten ze een tweede album en een ep uit. Op 28 april komt hun derde langspeler Thousand Shadows Vol. 2 uit. Met de eerste nieuwe single “(Song for a) Wasted Land” geven ze ons al een idee over hoe dat nieuwe album zal klinken.

Heel veel verandering in hun sound is er niet, wat ervoor zorgt dat het nieuwe nummer zeer vertrouwd aanvoelt. Wat wel meteen opvalt zijn de blazers aan het begin van het nummer, die eventjes voor een jaren ’60 soul-sfeertje zorgen. De meerdere stemlagen en sterk aanwezige bas zorgen voor een heel warme klank tegenover de eerder scherpe geluiden van de gitaren. De alternatieve rocksound van het nummer heeft iets weg van Fontaines D.C., dus ook die fans zullen de nieuwe single zeker kunnen appreciëren. “(Song for a) Wasted Land” is een geslaagd nummer en doet ons alvast uitkijken naar het derde album van You Said Strange!

Facebook / Instagram

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Dandy Warhols - "I'd Like To Help You With Your Problem" (feat. Slash)

Dat The Dandy Warhols een serieuze poging tot een geslaagde comeback heeft ingezet, mag inmiddels wel blijken. Voor de eerste single van…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Dandy Warhols - "Danzig With Myself" (feat. Black Francis)

Wie The Dandy Warhols zegt, zegt tegelijkertijd ook “Bohemian Like You“. De Amerikaanse rockband scoorde in 2000 een ferme hit met de…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Kneecap - "Better Way To Live" (feat. Grian Chatten)

In een land, Ierland, waar rock, postrock en folk vaak de boventoon voeren, treedt de rebelse rapformatie Kneecap naar voren als een…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.