Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Eaves Wilder – “Are You Diagnosed?”

© Holly Whitaker

Een eerste ep uitbrengen is voor heel wat artiesten een bijzonder grote stap. De Londense nieuwkomer Eaves Wilder waagt die belangrijke etappe in haar carrière nadat ze de afgelopen jaren hard werkte aan haar muziek. We ontdekten haar al in 2020 toen ze haar debuutsingle “Won’t You Be Happy” uitbracht, waarmee ze toen al een plekje in ons hart en vooral ook onze lijst van de ‘101 beste singles van 2020‘ veroverde. Des te benieuwder zijn we daarom naar haar eerste project, dat ze vandaag aankondigde met een nieuwe single en haar kwaliteiten als songwriter en producer weer onder bewijs stelt.

Nadat de vorige worp “Morning Rain” behoorlijk rustig en sentimenteel klonk, gaat ze op “Are You Diagnosed?” voor een ruiger geluid. De gitaren openen het nummer meteen stevig en bouwen tijdens de strofes steeds gestaag op richting het refrein, dat we best kunnen omschrijven als perfecte indierock. Er zit een bepaalde spanning in deze single, die je dan ook meer dan drie en halve minuut geboeid houdt. Eaves Wilder is een absolute cool kid, die ons nog warmer maakt voor die debuutep en niet voor niets in Londen al de ronde doet.

Op 24 maart brengt Eaves Wilder haar debuutep Hookey uit via Secretly Canadian.

Facebook / Instagram / Twitter

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

1858 posts

About author
aka fantom
Articles
Related posts
2020FeaturesInstagramUitgelicht

De 101 beste singles van 2020

In 2020 kwamen er meer singles uit dan ooit tevoren, en dat is vooral te danken aan de crisis die dit jaar…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

De vijf van “Den Beir” (6 juli – 12 juli)

Er verschijnen wekelijks heel wat nieuwe liedjes, waarvan slechts een klein deel een recensie krijgt. De rest blijft vaak onbeschreven, zeker wanneer…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.