Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Plain White T’s – “Spaghetti Tattoo”

Plain White T’s werd in 2006 wereldberoemd met hun nummer één-hit “Hey There Delilah”, waarvoor ze twee Grammy’s wonnen. Nadien verdween de band uit Villapark, nabij Chicago, stilletjes naar de achtergrond in onze contreien. In thuisland Amerika bleven ze echter geregeld scoren met hun singles.

Met “Spaghetti Tattoo” bewijzen ze dat ze nog steeds in staat zijn om een gevoelige en verhalende ballade te creëren. Frontman Tom Higgenson zingt over een eerste date vol gelach, drank en verloren momenten. Er wordt uit hetzelfde vaatje getapt als we gewoon zijn; akoestische gitaren en de zeemzoete stem van Higgenson die puberale teksten zingt. Er komen geen drums of basgitaren aan te pas waardoor het geheel wat body mist. Hoewel “Spaghetti Tattoo” een ontroerend verhaal vertelt, komen ze zelfs niet in de buurt om het niveau van “Hey There Delilah” te evenaren. De ballade is oprecht en vol leven, maar mist de diepte en emotie die we gewend zijn van de Plain White T’s.

Hoe hard ze ook proberen, met “Spaghetti Tattoo” zullen ze ook nu geen potten breken. Alhoewel er over de grote plas andere wetten gelden en ze hun carrière nog wat verder kunnen uitmelken. Voor ons heeft deze “Spaghetti Tattoo” weinig om het lijf.

Website / InstagramFacebook

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
AlbumsRecensies

Plain White T's - Parallel Universe (★★): "Een goed begin en een goed einde"

Drie jaar hebben we moeten wachten op een nieuwe langspeler van Plain White T’s en het zag er goed uit toen de…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Plain White T's - "Low"

Eind augustus brengen de mannen van Plain White T’s hun achtste album uit en daarvan hebben ze nu een derde single uitgebracht….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.