Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Nicholas Allbrook – “Jackie”

© Matsu

Op nieuwe muziek van Tame Impala is het helaas nog even wachten, maar gelukkig krijgen we vandaag toch iets te horen uit het ruime muzikale universum daarrond. Zo komt Nicholas Allbrook, voormalig tourlid van Tame Impala en zanger van Pond, de psychedelische rockband die bijna volledig bestaat uit Tame Impala-tourleden, vandaag met een nieuwe single. Met “Jackie” lijkt hij voor het eerst zijn radiostilte te doorbreken sinds het in 2019 verschenen Wabi Sabi Bruto Bruta. Daar blijft het trouwens niet bij, want Allbrook kondigt ook een nieuw album Manganese aan, dat verschijnt op 9 juni. Daarnaast lijkt het er ook op dat we op die nieuwe plaat wel eens een nieuwe kant van Allbrook zouden kunnen te horen krijgen. 

Zo geeft een vintage videogame-geluidje aan het begin van het nummer al weg dat we met een intens zomers nummer te maken hebben. Het nummer kabbelt rustig voort, vergezeld van een vrolijk synthdeuntje en opgewekte drums, tot een korte solo het nummer langzaam doet uitdoven. De zonnige sfeer wordt daarnaast nog meer versterkt door Allbrooks vrolijke zang en het dromerige zingen over ‘Jackie’. Wie zij is, weten we niet. Wel kunnen we natuurlijk speculeren over de mogelijke invloed van ‘Jackie’ op de koerswijziging, aangezien het nummer een stuk catchier en toegankelijker is dan zijn eerder solowerk. Toch zouden we het geen stijlbreuk noemen, daarvoor blijven zijn hijgende stemgeluid en de sferen uit Perth iets te present. 

Nicholas Allbrook zorgt met “Jackie” dus voor wat zomerse afwisseling in zijn discografie, al blijven zijn kenmerkende psychedelische rockinvloeden natuurlijk voldoende aanwezig. Ideaal materiaal voor onze zomerplaylist dus, maar toch zijn we vooral benieuwd naar wat die nieuwe plaat Manganese voor lekkers zal bieden. 

Facebook / Instagram

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Tame Impala - "Retina Show" & "Sidetrack Soundtrack" (Lonerism Demos)

Het effectief bevestigen kunnen we niet, maar iets doet ons vermoeden dat Kevin Parker de afgelopen tijd heel wat taart heeft gegeten….
AlbumsRecensies

Soapstarter – I Like It Till You Do (★★★½): Caleidoscopisch verbranden op het strand

Doet de naam François De Meyer een belletje rinkelen? Al meer dan twintig jaar lang fungeert hij als een duizendpoot die vooral…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single GUM - "Minor Setback" (feat. Ambrose Kenny-Smith)

GUM of liever de Australiër Jay Watson is het meest bekend als livedrummer bij Tame Impala en stichtend lid van Pond. Dat…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.