Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Nicholas Allbrook – “Jackie”

© Matsu

Op nieuwe muziek van Tame Impala is het helaas nog even wachten, maar gelukkig krijgen we vandaag toch iets te horen uit het ruime muzikale universum daarrond. Zo komt Nicholas Allbrook, voormalig tourlid van Tame Impala en zanger van Pond, de psychedelische rockband die bijna volledig bestaat uit Tame Impala-tourleden, vandaag met een nieuwe single. Met “Jackie” lijkt hij voor het eerst zijn radiostilte te doorbreken sinds het in 2019 verschenen Wabi Sabi Bruto Bruta. Daar blijft het trouwens niet bij, want Allbrook kondigt ook een nieuw album Manganese aan, dat verschijnt op 9 juni. Daarnaast lijkt het er ook op dat we op die nieuwe plaat wel eens een nieuwe kant van Allbrook zouden kunnen te horen krijgen. 

Zo geeft een vintage videogame-geluidje aan het begin van het nummer al weg dat we met een intens zomers nummer te maken hebben. Het nummer kabbelt rustig voort, vergezeld van een vrolijk synthdeuntje en opgewekte drums, tot een korte solo het nummer langzaam doet uitdoven. De zonnige sfeer wordt daarnaast nog meer versterkt door Allbrooks vrolijke zang en het dromerige zingen over ‘Jackie’. Wie zij is, weten we niet. Wel kunnen we natuurlijk speculeren over de mogelijke invloed van ‘Jackie’ op de koerswijziging, aangezien het nummer een stuk catchier en toegankelijker is dan zijn eerder solowerk. Toch zouden we het geen stijlbreuk noemen, daarvoor blijven zijn hijgende stemgeluid en de sferen uit Perth iets te present. 

Nicholas Allbrook zorgt met “Jackie” dus voor wat zomerse afwisseling in zijn discografie, al blijven zijn kenmerkende psychedelische rockinvloeden natuurlijk voldoende aanwezig. Ideaal materiaal voor onze zomerplaylist dus, maar toch zijn we vooral benieuwd naar wat die nieuwe plaat Manganese voor lekkers zal bieden. 

Facebook / Instagram

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Dua Lipa - “Illusion”

Had je ons een paar jaar geleden verteld dat er een moment kwam waarop Dua Lipa als een van de grootste popsterren…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Don Toliver - "Bandit"

Is er iemand in hiphopland met betere hooks dan Don Toliver? Het zullen er in elk geval niet veel zijn, want de…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Justice - "One Night/All Night" (feat. Tame Impala) & “Generator”

Dat Justice eind vorig jaar al opdook op heel wat festivalposters deed het beste vermoeden voor 2024, en zo geschiet nu ook….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.