Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Gracie Abrams – “Amelie”

© Arianna Shooshani

De tijd waarin we Gracie Abrams introduceerden door haar vader, Star Wars-regisseur J.J. Abrams, in dezelfde zin te noemen, ligt stilaan achter ons. De Amerikaanse maakte inmiddels naam met haar melancholische liedjes en wist zo Aaron Dessner, die we kennen door zijn aandeel in het recentere werk van Taylor Swift, te strikken om aan haar debuutplaat te werken in de befaamde Long Pond Studio. Daaruit kregen we met onder meer “Difficult“, een bijzonder eerlijk portret van leven met een depressie en angststoornissen, al een voorproefje van te horen. “Amelie” is de jongste single van Abrams en doet ons alvast reikhalzend uitkijken naar haar album, Good Riddance.

Warme gitaarklanken vullen de ruimte en bereiden de komst van Gracie Abrams voor. Op uiterst voorzichtige manier doorbreken de vocalen het instrumentale tapijt, maar wie beter luistert, hoort meteen dat er meer aan de hand is. ‘I met a girl once / She sort of ripped me open / She doesn’t even know it / She doesn’t know my name’, klinkt het en daarmee is de toon gezet. Abrams stelt zich naar goede gewoonte kwetsbaar op en weet daarmee ook de gevoelige snaar bij de luisteraar te raken. De instrumentale bridge fungeert als lijm voor ons gekwetste hart, maar hoe permanent dat effect is, valt nog af te wachten. Muzikaal gezien wordt het verhaal omkaderd door een hoopvol randje, maar waar Amelie is, blijft de grote vraag.

Good Riddance, de debuutplaat van Gracie Abrams verschijnt op 24 februari.

Facebook / Instagram / Twitter

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

650 posts

About author
Dansende Beer met een hart voor Scandinavische popmuziek, sad girl music (lees: Phoebe Bridgers) en Franstalige dingen.
Articles
Related posts
LiveRecensies

Gracie Abrams @ La Madeleine: Trieste liedjes leiden tot de beste feestjes

Iedereen heeft een andere reactie wanneer donkere gedachten naar het oppervlak drijven en voor de Amerikaanse Gracie Abrams was dat muziek maken….
AlbumsFeatured albumsRecensies

Gracie Abrams - Good Riddance (★★★★): Prachtig vat vol tegenstrijdigheden

Helaas is er geen duidelijke manier waarop je het best van je duisterste gedachten af kan komen. Sommigen vinden steun in therapie,…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Gracie Abrams - “Where do we go now?”

Goede dingen laten vaak eventjes op zich wachten, zo moet Gracie Abrams gedacht hebben. Het heeft namelijk een flinke poos geduurd voor…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.