Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Gracie Abrams – “Difficult”

Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Gracie Abrams – “Difficult”

Er zijn voldoende vrouwelijke singer-songwriters die melancholische en breekbare liedjes maken over hun complexe gevoelens. Het zijn er echter maar weinig die echt weten te resoneren met een breder publiek en zichzelf succesvol op de kaart weten te zetten. Iemand bij wie dat wel gelukt is, is Gracie Abrams. We kunnen lang debatteren over het feit dat haar vader Star Wars-regisseur J.J. Abrams is en of dat invloed heeft gehad op haar succes, maar nepotisme of niet, feit blijft dat de jonge Amerikaanse ons keer op keer weet te emotioneren. Momenteel is ze druk bezig met haar debuutalbum, waarvoor ze samenwerkt met niemand minder dan Aaron Dessner. Met “Block me out” kregen we daar in de lente al een voorproefje van, waarna het behoorlijk stil bleef. Nu, een halfjaar later, krijgen we dan eindelijk weer wat te horen van Gracie met “Difficult”.

Net zoals we op “Block me out” ook al hoorden, is de zangeres op haar nieuwste single opnieuw open over haar depressie. Op “Difficult” geeft Gracie aan dat ze het frustrerend en moeilijk vindt om haar gevoelens in woorden uit te drukken en niet zo goed weet wat het allemaal precies betekent. De manier waarop ze dit allemaal omschrijft, zal heel herkenbaar zijn voor anderen met soortgelijke mentale problemen. Het maakt “Difficult” tot een ontzettend eerlijk portret van leven met een depressie en angststoornissen. Op muzikaal niveau is het nummer totaal niet zo deprimerend als dat het thema wellicht doet suggereren. De exploratie van haar gevoelens vindt plaats tegen een soundtrack van uptempo, catchy gitaren en drums, waardoor we toch een beetje de hoop krijgen dat het allemaal wel goed zal komen. Gracie Abrams’ nieuwe single functioneert daarom ook wel een beetje als een muzikaal hart onder de riem, wat een ontzettend mooi compliment is.

Facebook / Instagram / Twitter

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

258 posts

About author
nederlandser dan ik krijg je het niet
Articles
Related posts
AlbumsFeatured albumsFeaturesRecensies

Taylor Swift - The Tortured Poets Department (★½): Dagboek van een tienermeisje met een gebroken hart

Taylor Swift, ofwel heb je ze op een gouden sokkel staan, ofwel kan je ze niet uitstaan. Swifties vinden haar teksten geniaal,…
LiveRecensies

Gracie Abrams @ La Madeleine: Trieste liedjes leiden tot de beste feestjes

Iedereen heeft een andere reactie wanneer donkere gedachten naar het oppervlak drijven en voor de Amerikaanse Gracie Abrams was dat muziek maken….
AlbumsFeatured albumsRecensies

Ed Sheeran - Autumn Variations (★★): Net niet

In het land der singer-songwriter is Ed Sheeran tot op vandaag nog altijd patroonheilige. Op zich niet zo gek, daar de man…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.