Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single GoGo Penguin – “Saturnine”

© CPU – Jan Van Hecke

Het Britse trio GoGo Penguin maakte de afgelopen jaren furore in de wereld van de hedendaagse jazz. Sinds 2012 brachten ze al een resem langspeelplaten, eps en singles ter wereld, een rijkgevulde discografie die elk jaar wat aangevuld wordt. Eind januari kondigde de groep hun nieuwe album Everything Is Going To Be OK aan met de sterke single “Glimmerings”, vandaag lossen ze met “Saturnine” de jongste telg in hun oeuvre.

Waar “Glimmerings” eerder dromerig klonk, opent de nieuwste single met avontuurlijke synths die al snel vervoegd worden door de kenmerkende warme klanken van de dubbele bas. Na een minuutje intro vindt “Saturnine” zijn houvast en vloeit het nummer over in de ritmiek die we van GoGo Penguin gewend zijn. Hoge pianomelodieën dansen door het nummer onder begeleiding van de basklank, maar technisch overweldigend wordt de piano nooit. Zoals altijd blinkt drummer Rob Turner uit in zijn vak, al hadden we graag eens wat meer variatie in het drumspel gehoord. De single lijkt de grens te bewandelen tussen hoopvol en melancholisch, maar belandt hierdoor ergens in het midden. “Saturnine” is in se geen slecht nummer, maar lijkt voor ons eerder een filler track te zijn in de aanloop naar GoGo Penguin’s nieuwste album.

Everything Is Going To Be OK verschijnt op 14 april; liefhebbers van de betere hedendaagse jazz kunnen de week ervoor afzakken naar het Nederlandse Heerlen om het trio aan de slag te zien.

Facebook / Instagram / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Yussef Dayes - "Rust" (feat. Tom Misch)

Wanneer Tom Misch en Yussef Dayes muziek lossen let je maar beter op, want het tweetal schiet meestal récht in de roos….
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Yussef Dayes - "Black Classical Music" (feat. Venna & Charlie Stacey)

Eind februari kondigde CORE aan dat ook Yussef Dayes een plaatsje kreeg op de affiche van het festival. De drummer bracht al…
InstagramLiveRecensies

The Comet is Coming @ Ancienne Belgique (AB): De rave voor het einde der dagen

De moderne, Londense jazzscène heeft met de jaren heel wat klinkende namen voortgebracht, maar die van Shabaka Hutchings is tot wijd en…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.