Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single LECTOR. – “What Do You Want From Me”

© Taike De Wilde

2023 belooft een spannend jaar te worden voor LECTOR., de rockformatie uit de Vlaamse Ardennen. Vorig jaar verscheen uit hun aankomende ep al een eerste single met “CORNEA”, die onder meer door Spotify warm werd onthaald en waar ze een lange tijd op de cover van de Ruig & Riffs-playlist mochten blinken. Ook live ging het de band de voorbije tijd voor de wind. Zo mocht het drietal aantreden als support voor onder andere Bizkit Park, RHEA en Ramkot. Met de bassist van laatstgenoemde band, Hannes Cuyvers, verliep het contact zodanig soepel dat het uitdraaide tot een samenwerking, waarin Cuyvers de handschoenen als producer opnam.

Een samenwerking die op deze tweede single haar vruchten afwerpt. De muzikale, voorzichtige vraagtekens maken plaats voor uitroeptekens. Wat valt er te horen op deze recente worp? Onder meer een stevige, solide basis en een overheerlijke riff in de bridge. Wat daarnaast ook op subtiele wijze opvalt, is dat, net als een goede en stevige taart, de vocals van Bart Smet bestaan uit meerdere laagjes. Het zorgt voor een sappig extraatje dat we als luisteraar met een degelijke koptelefoon ten zeerste kunnen appreciëren. De kwalitatieve kracht van dit nummer zorgt ervoor dat onze oren van begin tot eind baden in rockgeweldgeluid, zonder dat een bepaalde partij met alle pluimen gaat lopen. Alle puzzelstukjes sluiten mooi op elkaar aan en doen het nummer ronken als een goedgeoliede Harley.

De muzikale groeicurve die LECTOR. stuwt met de release van “What Do You Want From Me” opnieuw een stevige stoot in de opwaartse richting. Hun aankomende ep wordt er een om in de gaten te houden.

Facebook / Instagram

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

144 posts

About author
Gediplomeerd cultureel ondernemer en manager als OENGER, functioneel analist als inkomstenbron.
Articles
Related posts
LiveRecensies

Down The Rabbit Hole 2023 (Festivaldag 3): Een laatste keer losgaan onder een stralende zon

Het publiek van Down The Rabbit Hole zag er op de derde festivaldag moe, maar mooi uit. Een stralend zonnetje garandeerde een…
InstagramLiveRecensies

Metallica @ Johan Cruijff ArenA (set 2): Dubbele schedelbreuk, alstublieft, dankjewel

De slangenkop is eraf! Onder het concept van ‘No Repeat Weekend’ kleurde Amsterdam, naast oranje, drie dagen zwart-geel. Met 72 Reasons onder de arm…
AlbumsRecensies

LECTOR. – Y (★★★★): Solide, volumineuze powerrock

Fan van het zwaardere werk? Cirkel dezer dagen eens in en rond café de Hippo te Oudenaarde. Mogelijks loop je daar een…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.