Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Enter Shikari – “It Hurts”

© CPU – Chris Stessens

Dat Enter Shikari niet stil kan zitten, is duidelijk een understatement. Een kleine maand na de uitgave van het positief ontvangen “(pls) set me on fire“, zijn de rockers uit Saint Albans alweer terug met de volgende single “It Hurts”. Met dit nummer geeft de band een tweede voorproefje voor wat luisteraars later dit voorjaar mogen verwachten van het nieuwste studioalbum A Kiss For The Whole World. Fans van de groep hoeven in ieder geval niet te vrezen voor een totale stijlverandering, want ook op “It Hurts” gaan alle remmen zoals van oudsher helemaal los.

“It Hurts” vertrekt aardig uit de startblokken met de bekende Enter Shikari-formule van elektro deuntjes en luide gitaren. Het lied is naar eigen zeggen een volledige creatie uit een droom van frontman Rou Reynolds, maar is zelf verre van dromerig en beukt er vooral tijdens de refreinen stevig op los. De catchy songteksten doorheen deze single zullen het ongetwijfeld goed doen tijdens het komende festivalseizoen en ook de toevoeging van de vrouwelijke gastartiest, die veel weg heeft van Cody Frost, geeft het nummer een extra boost en maakt het totaalplaatje compleet. Ondanks dat de titel het ons laat vermoeden, doet “It Hurts” allesbehalve pijn en laat het de luisteraar swingen op de bekende elektro tonen van Enter Shikari.

“It Hurts” is een van de nummers van het aankomende album A Kiss For The Whole World, dat vanaf 21 april in de schappen ligt. De show in de Botanique is ondertussen al volledig uitverkocht, maar wie Enter Shikari graag dit jaar nog wil bewonderen, kan deze zomer onder andere terecht op het Nederlandse festival Jera on Air.

Facebook / Instagram / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Pukkelpop vult aan met Fontaines D.C., Romy, Inhaler, Sugababes en meer!

De krokusvakantie is voorbij, dus keert ook de organisatie van Pukkelpop terug naar het bureau. Dat betekent met andere woorden dat er…
InstagramLiveRecensies

Enter Shikari @ Ancienne Belgique (AB): Plonsen in de metaverse

Dat er veel overeenkomsten zijn tussen dance en metal werd duidelijk toen Electric Callboy via Tekkno de Eurosong-hype oversteeg. Intussen is het…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Jera on Air voegt vierde festivaldag toe met onder andere The Prodigy en Enter Shikari

Als een donderslag bij heldere hemel: zo voegde Jera on Air vandaag uit het niets een vierde dag toe aan zijn festival….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.