Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Enter Shikari – “(pls) set me on fire”

© CPU – Nathan Dobbelaere

Enter Shikari is back in business. De rockers uit Saint Albans waren de afgelopen maanden al te beluisteren op samenwerkingen met WARGASM, Cody Frost en You Me At Six, maar met de single “(pls) set me on fire” zijn ze voor het eerst weer solo te horen. Het laatste wapenfeit van de band, Nothing Is True And Everything Is Possible, is ondertussen al drie jaar oud, waardoor de roep voor nieuw werk steeds groter werd bij de achterban. Naar die roep werd duidelijk geluisterd, want bij de release van de single kondigt de band ook meteen hun zevende studioalbum A Kiss For The Whole World aan.

Enter Shikari probeert zich iedere keer opnieuw uit te vinden en ook “(pls) set me on fire” is daar geen uitzondering op. Rou Reynolds, frontman van de band, noemt de single een samengeraapt projectiel van positieve energie en emoties die twee jaar lang opgesloten zaten, iets wat meteen voelbaar is bij het opzetten van het nummer. De single begint met een zanglijntje van Reynolds om vervolgens te vlammen zoals je dat van de Britse band kan verwachten. Waar de vorige werken door de jaren heen steeds meer gepolijst aanvoelden, heeft “(pls) set me on fire” een voelbaar ruw randje dat de band ook in de beginjaren aan nummers meegaf. “(pls) set me on fire” is een perfect startschot voor de fase waarin de band zich begeeft en laat ons met smacht wachten op het nieuwe album.

“(pls) set me on fire” is te vinden op het aankomende album A Kiss For The Whole World, dat vanaf 21 april verkrijgbaar is. Enter Shikari kan je op 7 april komen bewonderen in de Botanique, Brussel.

Facebook / Instagram / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Pukkelpop vult aan met Fontaines D.C., Romy, Inhaler, Sugababes en meer!

De krokusvakantie is voorbij, dus keert ook de organisatie van Pukkelpop terug naar het bureau. Dat betekent met andere woorden dat er…
InstagramLiveRecensies

Enter Shikari @ Ancienne Belgique (AB): Plonsen in de metaverse

Dat er veel overeenkomsten zijn tussen dance en metal werd duidelijk toen Electric Callboy via Tekkno de Eurosong-hype oversteeg. Intussen is het…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Jera on Air voegt vierde festivaldag toe met onder andere The Prodigy en Enter Shikari

Als een donderslag bij heldere hemel: zo voegde Jera on Air vandaag uit het niets een vierde dag toe aan zijn festival….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.