Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Enter Shikari – “(pls) set me on fire”

© CPU – Nathan Dobbelaere

Enter Shikari is back in business. De rockers uit Saint Albans waren de afgelopen maanden al te beluisteren op samenwerkingen met WARGASM, Cody Frost en You Me At Six, maar met de single “(pls) set me on fire” zijn ze voor het eerst weer solo te horen. Het laatste wapenfeit van de band, Nothing Is True And Everything Is Possible, is ondertussen al drie jaar oud, waardoor de roep voor nieuw werk steeds groter werd bij de achterban. Naar die roep werd duidelijk geluisterd, want bij de release van de single kondigt de band ook meteen hun zevende studioalbum A Kiss For The Whole World aan.

Enter Shikari probeert zich iedere keer opnieuw uit te vinden en ook “(pls) set me on fire” is daar geen uitzondering op. Rou Reynolds, frontman van de band, noemt de single een samengeraapt projectiel van positieve energie en emoties die twee jaar lang opgesloten zaten, iets wat meteen voelbaar is bij het opzetten van het nummer. De single begint met een zanglijntje van Reynolds om vervolgens te vlammen zoals je dat van de Britse band kan verwachten. Waar de vorige werken door de jaren heen steeds meer gepolijst aanvoelden, heeft “(pls) set me on fire” een voelbaar ruw randje dat de band ook in de beginjaren aan nummers meegaf. “(pls) set me on fire” is een perfect startschot voor de fase waarin de band zich begeeft en laat ons met smacht wachten op het nieuwe album.

“(pls) set me on fire” is te vinden op het aankomende album A Kiss For The Whole World, dat vanaf 21 april verkrijgbaar is. Enter Shikari kan je op 7 april komen bewonderen in de Botanique, Brussel.

Facebook / Instagram / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Pukkelpop vult affiche aan met Osees, You Me At Six, The Aces, Mother Mother en meer!

Je moet jezelf altijd blijven overtreffen, moeten ze bij Pukkelpop gedacht hebben. Vorige week dropte het festival maar liefst zeventien nieuwe namen…
InstagramLiveRecensies

You Me At Six @ Trix (Club): Interactieve show met gillende gitaren

Hoewel You Me At Six ondertussen al bijna vijftien jaar meedraait in de muziekscene, lijkt er nog lang geen einde aan te…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Black Flag, Frank Turner & The Sleeping Souls en meer naar Jera On Air 2023

De afgelopen tijd stromen de festivalaankondigingen je om de oren, dus kan ook het Nederlandse Jera on Air niet achterblijven. Waar het…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.