Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Valerie Rose – “Rip My Calendar”

De Ierse Valerie Rose debuteerde vorig jaar met “My Head”, tot nog toe haar enige single. Al vanaf haar tiende werd ze omringd door muziek en leerde ze verschillende instrumenten te bespelen. Voor haar teksten haalt de singer-songwriter dan weer inspiratie uit het dagelijkse leven. Ook in haar nieuwe single “Rip My Calendar” vertelt Rose over haar persoonlijke ervaringen en met deze tweede uitgave hebben we de indruk dat 2023 een goed jaar zal worden voor haar.

Met “Rip My Calendar” kunnen we niet anders dan de vergelijking maken tussen Valerie Rose en Olivia Rodrigo. Beide zijn duidelijk getalenteerde songwriters die hun eigen gedachten met een catchy liedje kunnen delen. Rose haalt in haar nummer aan hoe tijd aan haar voorbij glipt en ze zowaar verdrinkt in seconden. De tijd gaat snel en de zangeres moet gaan stilstaan bij wat ze allemaal wil doen. Het frustreert haar zo hard dat ze zin heeft om haar kalender in stukken te scheuren, een gevoel dat ze ondersteunt door in het refrein een paar stevige en catchy gitaren te laten horen. Tijdens de strofes is het vooral de stem van de Ierse die onze aandacht weet vast te nemen. Ze klinkt alsof ze het allemaal beu is en iets meer grip op de tijd wil hebben. “Rip My Calendar” zit al snel in ons hoofd en toont aan dat Valerie Rose duidelijk over heel wat talent bezit. Van ons mag ze al snel een langspeler uitbrengen met zulke nummers.

Facebook / Instagram / Bandcamp / TikTok

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

Olivia Rodrigo - GUTS (★★★★½): De geboorte van een gedesillusioneerd popicoon

Volwassen worden is nooit makkelijk, maar probeer je even in te beelden hoe ongelooflijk moeilijk het is als je plotseling een superster…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Olivia Rodrigo - "bad idea right?"

Er zijn weinig artiesten die zo’n explosieve carrièrestart meemaakten als Olivia Rodrigo. De Amerikaanse singer-songwriter ging begin 2021, middenin de pandemie, viraal…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Olivia Rodrigo - “vampire”

Olivia Rodrigo schoot een kleine twee jaar geleden als een speer uit de startblokken. Het is te zeggen, in haar muzikale carrière…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.