Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Russian Village Boys & Joost – “Normalje Bass”

© CPU – Toon Miermans

Net als we dachten dat het niet gekker kon, zagen we de samenwerking tussen Joost en Russian Village Boys binnenkomen. De Russische hardbasspioniers, die op 31 maart hun plaat VILLAGECATION op de wereld loslaten, lieten eerder al hun liefde voor Nederland uitschijnen in “Love Netherlands” en gaan dus nu in zee met Joost Klein. De Friese rapper maakte vorige zomer indruk met zijn openhartige album Fryslân en wist zowat elke Belgische en Nederlandse mainstage op stelten te zetten met hits als “Ome Robert” en “Wachtmuziek”. Met samenwerkingen met Gladde Paling, De Kreuners en Vieze Asbak achter zijn naam en zelfs een Crazy Frogsample in “Offline”, weten we al langer dat hij niet vies is van absurde muziek of onverwachte collabs. “Normalje Bass” voldoet volledig aan die kenmerken.

Op de nieuwe single laat Joost het Duracellkonijn in zichzelf opnieuw los. Het nummer mag dan wel “Normalje Bass” heten; normaal kunnen we het moeilijk noemen. De samenwerking had het potentieel om een fijn nummer op te leveren, maar het uiteindelijke resultaat is eerder teleurstellend. De slechts twee minuten aan hysterische, eentonige beats die volgen op de door “Ome Robert“-geïnspireerde intro duren eigenlijk al te lang. Om elkaar in het midden te vinden, wijken beide artiesten net te hard af van hun eigen stijl, waardoor de track karakter mist. ‘We are what you wanna see’, horen we. Met dit eindproduct denken wij daar toch net iets anders over, beste heren.

Joost staat komende zomer op de podia van onder andere Paaspop (8 april) en Lowlands.

Russian Village Boys: Facebook / Instagram / Website
Joost: Facebook / Instagram

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Suikerrock vult affiche aan met Faithless, Brihang, Froukje, Royel Otis en meer!

Je zou het misschien niet zeggen als je aan het raam kijkt, maar het festivalseizoen begint nu echt wel heel nadrukkelijk op…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Joost - "Europapa"

Zijn naam is Klein, maar zijn dromen groot. Heel groot, want binnen een paar weken mag Joost Klein het podium van het…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single MCR-T & Joost - "Buurman Uit Berlijn"

Al te serieus zijn de klanken die de Duitse MCR-T naar buiten brengt niet altijd, maar dat je er een feestje op…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.