Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Unknown Mortal Orchestra – “Layla”

© CPU – Ymke Dirikx

Unknown Mortal Orchestra, de band achter de Nieuw-Zeelandse artiest Ruban Nielson, brengt met “Layla” hun eerste single van dit jaar uit. Vorig jaar deelde Unknown Mortal Orchestra het nummer “I Killed Captain Cook” en beloofden ze de release van een dubbelalbum in 2023. De band heeft nu de titel en de releasedatum van het project onthuld: het album V zal verschijnen op 17 maart 2023. V volgt op studioalbum Sex & Food uit 2018 en instrumentaal album IC-01 Hanoi, dat later dat jaar verscheen. Op het nieuwe album, V, werkt Ruban samen met zijn broer Kody Nielson, zijn vader Chris Nielson, en oud-Unknown Mortal Orchestra-lid Jacob Portrait. Unknown Mortal Orchestra heeft door hun muziekcarrière heen onderwerpen aangepakt die ver buiten het bereik van de meeste indierockbands vallen: moderne vervreemding, consumentisme, en vooral polyamorie. Soms leverden deze onderzoeken de band de meest pakkende muziek tot nu toe op, maar ze resulteerden ook in een onthutsend gevoel van blootgeven.

V lijkt van deze dynamiek af te stappen en focust op Nielsons roots, zijn familie en de vreugde die komt kijken bij het maken van muziek. Het toekomende album van Unknown Mortal Orchestra put uit de rijke tradities van West Coast AOR, klassieke hits, weirdo pop en Hawaïaanse hapa-haolemuziek. Deze invloeden zijn dan ook duidelijk terug te vinden in de nieuwe single “Layla”, die gedreven wordt door een speelse groove. “Layla” is een bitterzoet nummer over de spanning van het ontsnappen aan een plek die je vertrouwd is, maar die je niet langer verder helpt groeien. Het volledige album waarop “Layla” zal verschijnen werd opgenomen tussen de droge snelwegen van Palm Springs, Californië en de weelderige kustlijnen van Hilo, Hawaï. Ruban Nielson, wiens familie afkomstig is uit Polynesië, ging halverwege de pandemie naar Hawaï om bij zijn zieke oom te blijven. V is daardoor ook een soort eerbetoon aan zijn afkomst. ‘In Hawaï verschoof alles voor mij en mijn muziek’, zei Ruban Nielson in een persbericht. ‘Plotseling besteedde ik meer tijd aan het uitzoeken wat anderen nodig hebben en wat mijn rol is binnen mijn familie. Ik dacht dat ik wegliep van de muziek om me op de familie te concentreren, maar uiteindelijk kwamen die twee samen.’

Unknown Mortal Orchestra staat op zondag 28 mei 2023 op CORE Festival in het Ossegempark in Brussel. Tickets zijn te verkrijgen via deze link

Website / Facebook / Twitter 

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

 
Related posts
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Eades - "Reno Pt. 2"

Het leven lacht de leden van Eades uit Leeds toe, want een jaar na de succesvolle uitgave van hun debuutalbum Delusion Spree…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Overpass - "Right Time"

De naam Overpass zegt je misschien nog niets, maar daar zal snel verandering in komen. De Britse band uit Birmingham bestaat uit…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Seafret - "Wonderland"

Melancholische duo’s zijn niet meer weg te denken uit de indiewereld, denk maar aan Champs, (het vroegere) Portland en MGMT. De Britse…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.