Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Inhaler – “If You’re Gonna Break My Heart”

© CPU – Nathan Dobbelaere

Binnen een kleine twee weken is het Valentijnsdag en om voor de hoogdag van de liefde al in de sfeer te geraken, lost Inhaler een nieuwe single. De Ierse bende heeft eigenlijk geen introductie meer nodig en dat dankt het aan een pijlsnelle doorbrak in 2019. Sindsdien is er haast geen ontkomen meer aan en speelden ze zich in de harten van zowel de jonge als ook de oude garde. Op 17 februari brengen ze Cuts & Bruises uit, hun tweede album dat werd geproducet door Antony Genn (speelde in een ver verleden nog bas voor Pulp). Na de warm onthaalde singles “These Are The Days” en “Love Will Get You There” lossen ze met de indieballade “If You’re Gonna Break My Heart” een derde voorbode.

Op “If You’re Gonna Break My Heart” gaat Inhaler voor een nog gemoedelijkere sfeer en trekt daarvoor het tempo nog iets meer naar beneden. In het nummer verwerkt frontzanger Elijah Hewson heel wat hartzeer en dat doet hij op een erg gevatte en toch poëtische manier. De energie van “These Are The Days” missen we aanvankelijk wat, maar in het laatste derde van het nummer komt er dan toch nog een beetje schwung in. Dat is ook nodig om verveling te vermijden en om de inhoud toch wat meer kracht bij te zetten. De veredelde ballade is misschien niet de meest memorabele binnenkomer, maar past hoe dan ook perfect in het verlengde bij de volwassenwording van de band.

Cuts & Bruises verschijnt op 17 februari. Op vrijdag 21 april en zaterdag 22 april staat de band in de Ancienne Belgique. Alleen voor de show op 21 april zijn er nog een handvol tickets te koop.

Facebook / Instagram / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

2029 posts

About author
Schrijft wel eens iets...
Articles
Related posts
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Pukkelpop vult aan met Fontaines D.C., Romy, Inhaler, Sugababes en meer!

De krokusvakantie is voorbij, dus keert ook de organisatie van Pukkelpop terug naar het bureau. Dat betekent met andere woorden dat er…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Overpass - "Stay Up"

De Engelse muziekwereld broeit tegenwoordig van nieuwe bands. Een voorbeeld daarvan is Overpass. Het viertal is afkomstig uit Birmingham en verovert met…
2023FeaturesInstagramUitgelicht

De 101 beste singles van 2023

Voordat we het nieuwe jaar ingaan, hebben we nog enkele eindejaarslijstjes voor te stellen. Nadat we al de beste albums, ep’s, debuten…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.