Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Inhaler – “Love Will Get You There”

© CPU – Nathan Dobbelaere

Inhaler heeft er een uiterst drukke festivalzomer op zitten. De Ieren speelden niet alleen op talrijke festivals waaronder Rock Werchter en Glastonbury, maar mochten ook de Arctic Monkeys vergezellen op diens Europese tour. Tussendoor vonden ze de tijd om aan een opvolger van It Won’t Always Be Like This te werken, het debuutalbum dat ze in 2021 uitbrachten en waarmee ze hun definitieve doorbraak te pakken hadden. Het goede nieuws? De ‘moeilijke’ tweede Cuts & Bruises is officieel klaar en verschijnt volgend jaar op 17 februari. “These Are The Days” loste de band in juni en met “Love Will Get You There” is er nu een tweede smaakmaker van het nieuwe album.

Gek veel wijzigingen in het geluid van Inhaler moeten we op de nieuwe plaat Cuts & Bruises alvast niet verwachten. De Ieren borduren namelijk ook met “Love Will Get You There” voort op hun softe indierocksound, al klinken ze nu wel een tikkeltje volwassener. Niet dat het daardoor veel spannender of vernieuwender is, maar we voelen dat Inhaler iets meer lagen in hun muziek probeert te steken. Grootse gitaren en dergelijke laten ze op “Love Will Get You There” achterwege en toch kruipt er een behoorlijke dosis pathos in het nummer dankzij de zang van Elijah Hewson. Wat meer panache had het nummer zeker geen kwaad gedaan, maar ook zo weten de Ieren wel te overtuigen.

Facebook / Instagram / Website

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

2027 posts

About author
Schrijft wel eens iets...
Articles
Related posts
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Pukkelpop vult aan met Fontaines D.C., Romy, Inhaler, Sugababes en meer!

De krokusvakantie is voorbij, dus keert ook de organisatie van Pukkelpop terug naar het bureau. Dat betekent met andere woorden dat er…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Overpass - "Stay Up"

De Engelse muziekwereld broeit tegenwoordig van nieuwe bands. Een voorbeeld daarvan is Overpass. Het viertal is afkomstig uit Birmingham en verovert met…
2023FeaturesInstagramUitgelicht

De 101 beste singles van 2023

Voordat we het nieuwe jaar ingaan, hebben we nog enkele eindejaarslijstjes voor te stellen. Nadat we al de beste albums, ep’s, debuten…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.