Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Olivia Dean – “UFO”

© CPU – Leni Sonck

De nieuwe lichting aan talenten die aan de andere kant van het Kanaal staat te wachten groeit met de dag, maar het ziet er tegenwoordig naar uit dat een bepaald deel van de poel nu écht aan de vooravond van een stapje hogerop staat. Olivia Dean is er daar eentje van, want nu de soul/r&b-zangeres twee ep’s op haar palmares heeft staan, wordt het stilletjes aan tijd voor een debuutplaat. Precieze details zijn er echter nog niet, maar na de release van het sterke “Danger“, de aankondiging van een Europese tournee en het feit dat ze expliciet vermeldt dat deze nieuwe “UFO” het openingsnummer van die plaat is, doen vermoeden dat het niet al te lang meer kan duren.

De nieuwste creatie van Olivia Dean heeft weinig om het lijf, dat wordt al duidelijk bij het begin van de single. Zo is het enkel de elektronisch bewerkte stem van de Britse die we horen en veel meer komt daar doorheen het nummer eigenlijk niet bij. In de verte horen we naarmate de song vordert wel nog een gitaartje rinkelen, maar de focus ligt toch vooral op het verhaal dat Olivia vertelt. Dat voelt aan als een comfortabel dekentje, aangezien “UFO” een zeer liefdevol liedje is. Klein en schattig, maar toch lekker warm; naast een introductie tot de plaat is het dus ook nog eens een fijne single van Olivia Dean.

Op 21 maart staat Olivia Dean in een uitverkochte AB Club.

Facebook / Instagram

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

1690 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
LiveRecensies

Olivia Dean @ Ancienne Belgique (AB Club): Kleurrijke clubnacht

Terwijl in haar thuisland, het Verenigd Koninkrijk, de ietwat grotere clubs eigenlijk al te klein zijn geworden voor Olivia Dean, lijkt de…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Loyle Carner - hugo (★★★★★): Een les in kwetsbaarheid

In de jaren die zijn verstreken sinds Loyle Carner zijn laatste album, Not Waving, but Drowning, op ons afvuurde, is er veel…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Olivia Dean - "Danger"

De talentenpoel van aan de andere kant van het kanaal puilt alsmaar meer uit van de visjes die aan de rand van…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.