Nieuwe singles

Debuutsingle Predatory Void – “*(struggling..)”

© CPU – Matthias Engels

Vlak voor de jaarwisseling maakten we kennis met Predatory Void. Als tweedaagse support van Amenra in De Kreun liet het project van Lennart Bossu een impressionante indruk na. Predatory Voids macabere sound wordt dit jaar nog op plaat geperst en daar zijn we allerminst rouwig om. De andere muzikanten, Thijs De Cloedt, Tim De Gieter, Lina R. en Vincent Verstrepen, verdienden immers hun strepen bij Amenra, Carnation en Cobra The Impaler. De loodzware supergroep van 2023 lijkt daarbij nu al gevormd te zijn. Het is echter wachten tot mei vooraleer Predatory Voids debuut uit de schaduw zal treden. Dat album heet Seven Keys to the Discomfort of Being. De eerste single “*(struggling..)” illustreert alvast dat ze niet zal gaan over elfjes en draken.

Frontvrouw Lina R. zet zonder verpinken haar keel wagenwijd open en schreeuwt al haar frustratie eruit. De blastbeats en atmosferische blackmetalriffs volgen in een fractie van een seconde. Wie last heeft van ademhalingsproblemen kan de track even links laten liggen of zuurstof bijtanken. Veel ruimte voor improvisatie of andere tierlantijntjes is er niet. Predatory Void regeert met de ijzeren hand en verschuilt zich daarbij niet achter een masker. De blootstelling aan de bloedgeur van een rottend karkas en murmelende maden trekt weg wanneer Lina haar vocalen laat uitlopen. Daarna volgt een snelle tweede stoot die harder binnenkomt als de eerste. De grote strijd des levens wordt nu toch iets meer draagbaar.

Predatory Void presenteert Seven Keys to the Discomfort of Being live op Roadburn (20/04) in Tilburg. Op 29 april speelt ze op op de tweede editie van ‘The New Wave of Belgian Heavy Metal’ in de Zwerver. De andere drie acts zijn HIPPOTRAKTOR, Pothamus en Crouch. De eerste Belgische festivalshow staat gepland voor Alcatraz Open Air en dit op vrijdag 11 augustus.

Facebook / Instagram

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Predatory Void - "Endless Return to the Kingdom of Sleep"

Alvorens Amenra zich opmaakt voor, tot op heden, hun grootste Europese co-headlinertournee houdt Lennart Bossu Predatory Void springlevend. Wat eerst leek op…
LiveRecensies

Amenra @ Wilde Westen (De Kreun): In den beginne was er niets

Een kleine week voor de donkerste dag van het jaar (21/12) hangt er al een donderwolk boven Kortrijk. De zonen van de…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.