Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Q – “LUV (I KNOW I WANT THIS FOR REAL)”

Muziek maken onder een van de meest onvindbare namen die je kan bedenken? Daarvoor moet je naast een portie lef ook een gezond vertrouwen in je kunnen hebben. Q heeft het allemaal en hij begint stilaan ook zijn gelijk te krijgen, want met zijn falsetstem en straffe producties begint hij bij heel wat mensen op de radar te komen. Zijn vorige single “Today” was een behoorlijke brok emotie, terwijl hij ons in de zomer aan het dansen kreeg op de tonen van het funky “Stereo Driver“. De vergelijking met Prince hoor je wel vaker passeren als er over Q geschreven wordt en daar is wel iets over te zeggen. Met zijn nieuwe “LUV (I KNOW I WANT THIS FOR REAL)” pakt hij het iets eigenwijzer aan en zet hij zijn eigenheid en veelzijdigheid vol in de schijnwerpers.

“LUV (I KNOW I WANT THIS FOR REAL)” trekt op muzikaal vlak de lijn van zijn eerdere single “Stereo Driver” door. Met een focus op eighties synths gaat hij voor een vertrouwde klank, al klinkt het desondanks op een manier ook heel verfrissend. De donkere percussie voorziet het liedje van een lichte mysterieuze ondertoon die de vrolijkheid ietwat weet te doorprikken. De grootste troef van “LUV (I KNOW I WANT THIS FOR REAL)” is hoe dan ook de vlekkeloze performance van Q achter de microfoon. De retrolaag op zijn stem doet het nummer goed en geeft hem de mogelijkheid om nog meer te experimenteren met klanken. Als het niveau van zijn nieuw album deze hoogtes blijft halen, dan zijn de hoogste regionen van de eindejaarslijsten een meer dan logisch gevolg.

Facebook / Instagram / Twitter / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

1763 posts

About author
Schrijft wel eens iets...
Articles
Related posts
InstagramLiveRecensies

Pukkelpop 2022 (Festivaldag 2): Wispelturige mengelmoes

De tweede dag van Pukkelpop is eigenlijk nog altijd de eerste officiële festivaldag met alle podia open en een stuk meer volk…
2020FeaturesInstagramUitgelicht

De 20 beste albumhoezen van 2020

‘Don’t judge a book by its cover’ en hetzelfde geldt voor albums. Toch kunnen we er niet onderuit dat vooral albumhoezen onze…
AlbumsRecensies

Q – The Shave Experiment (★★★½): Experiment van lage tonen en hoge falsetto's

Een jaar na het uitbrengen van zijn tweede album Forest Green brengt Q een nieuw experiment uit en dit kan je letterlijk…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.