Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Q – “Today”

Q marsden

Afgaande op de klok van een falsetstem, had Q Steven Marsden zomaar het liefdeskind van Frank Ocean en Luther Vandross kunnen zijn. Achter de mysterieuze korte naam Q gaat namelijk een waar neo-soultalent schuil, want met slechts 23 levensjaren op de teller weet de Amerikaan met Jamaicaanse roots nu al veel fans te bekoren met zijn wonderbaarlijke kopstem. Muziek is overduidelijk de natuurlijke habitat van Q, met een producer als vader en een zangeres als moeder groeide hij op temidden van composities en cultuur. Dat was reeds te merken in zijn geslaagd muzikaal experiment in de vorm van ep The Shave Experiment uit 2020. Terecht dus dat de jonge artiest sindsdien bij velen op de radar staat als één om in de gaten te houden, zo konden we deze zomer ook zien op Pukkelpop.

Twee jaar na zijn proefstuk is Q terug met zijn treffende falsetto in de single “Today”, waarmee hij ons een nieuwe reden geeft om lyrisch te zijn over zijn werk. “Today” voelt aan als een pagina uit een dagboek waarin de artiest reflecteert over depressieve gevoelens en isolatie, met een sprankel hoop naar betere dagen in de toekomst. Onder zijn kenmerkende stem brengt hij broosheid en complexe emoties waardoor je de indruk krijgt dat Q bakken levenservaring heeft ondanks zijn prille leeftijd. Giet daarover een melodisch sausje van dromerige r&b en soul, en we krijgen een intiem nummer dat aanvoelt als poëzie met een kwetsbare ziel.

Onder een quasi onvindbare naam maakt Q dus nog steeds onvergetelijke muziek. Op een langspeler van de artiest en een tour is het helaas wachten, maar intussen sluiten wij ons aan bij de schare fans die mijmerend in zijn nummers hopen op snel meer nieuws.

Facebook / Instagram / Twitter / Website

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Yellow Days - "Soul Smile"

We krijgen steeds meer te horen van jonge opkomende artiesten uit het Verenigd Koninkrijk. George Van Den Broek aka Yellow Days is…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Ehla - "Magique"

Series zijn in het verleden al meermaals een uitstekende bron gebleken om nieuwe muziek te ontdekken en zo verscheen Ehla plots op…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single El Michels Affair & Black Thought - "Grateful"

In augustus 2022 leverden producer Danger Mouse en rapper Black Thought het album Cheat Codes af, een hiphopplaat die niet schuw was…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.