Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Q – “Today”

Q marsden

Afgaande op de klok van een falsetstem, had Q Steven Marsden zomaar het liefdeskind van Frank Ocean en Luther Vandross kunnen zijn. Achter de mysterieuze korte naam Q gaat namelijk een waar neo-soultalent schuil, want met slechts 23 levensjaren op de teller weet de Amerikaan met Jamaicaanse roots nu al veel fans te bekoren met zijn wonderbaarlijke kopstem. Muziek is overduidelijk de natuurlijke habitat van Q, met een producer als vader en een zangeres als moeder groeide hij op temidden van composities en cultuur. Dat was reeds te merken in zijn geslaagd muzikaal experiment in de vorm van ep The Shave Experiment uit 2020. Terecht dus dat de jonge artiest sindsdien bij velen op de radar staat als één om in de gaten te houden, zo konden we deze zomer ook zien op Pukkelpop.

Twee jaar na zijn proefstuk is Q terug met zijn treffende falsetto in de single “Today”, waarmee hij ons een nieuwe reden geeft om lyrisch te zijn over zijn werk. “Today” voelt aan als een pagina uit een dagboek waarin de artiest reflecteert over depressieve gevoelens en isolatie, met een sprankel hoop naar betere dagen in de toekomst. Onder zijn kenmerkende stem brengt hij broosheid en complexe emoties waardoor je de indruk krijgt dat Q bakken levenservaring heeft ondanks zijn prille leeftijd. Giet daarover een melodisch sausje van dromerige r&b en soul, en we krijgen een intiem nummer dat aanvoelt als poëzie met een kwetsbare ziel.

Onder een quasi onvindbare naam maakt Q dus nog steeds onvergetelijke muziek. Op een langspeler van de artiest en een tour is het helaas wachten, maar intussen sluiten wij ons aan bij de schare fans die mijmerend in zijn nummers hopen op snel meer nieuws.

Facebook / Instagram / Twitter / Website

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Related posts
AlbumsRecensies

The Blind Boys of Alabama - Echoes of the South (★★★½): Hartverwarmende gospel

We hebben bij Dansende Beren al heel wat bijzondere acts aangehaald, maar The Blind Boys of Alabama moet ongetwijfeld een van de…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Snoh Aalegra - "Sweet Tea"

Snoh Aalegra serveert haar nieuwe single “Sweet Tea” speciaal voor wie van mening is dat de liefdesliedjes van Michael Jackson het beste…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Jalen Ngonda - "That's All I Wanted From You"

Met een tijdmachine lijkt de Amerikaanse Jalen Ngonda uit de sixties te zijn gekomen om oldschool soul te maken die tot de…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.