Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single slowthai – “Selfish”

© CPU – Stijn Verbruggen

Een van de releases waar we dit jaar ongetwijfeld het meest naar uitkijken, is toch wel het derde studioalbum van slowthai. De Brit is ons al een tijdje aan het teasen met de komst van UGLY (dat staat overigens voor U Gotta Love Yourself), maar wanneer die plaat precies zou verschijnen, was niet bekend. Vandaag heeft slowthai ons echter éindelijk een datum gegeven om te markeren in onze agenda’s: UGLY wordt op 3 maart de wereld ingebracht. We moeten dus nog heel eventjes wachten op het album, die slowthai naar eigen zeggen heeft gered van zijn donkerste demonen, maar met “Selfish” krijgen we nu gelukkig een eerste voorproefje!

Met “Selfish” schotelt slowthai ons een lead single voor om u tegen te zeggen. Tegen een soundtrack van een dreunende baslijn en harde drums legt de rapper ons uit wat het voor hem betekent om egoïstisch te zijn. Hij wil er zijn voor de mensen om hem heen, maar duwt ze tegelijkertijd ook weg in de manier waarop hij zichzelf voortdurend tot zijn uitersten duwt en naar perfectie streeft. Met dit harde en imponerende punknummer laat slowthai zichzelf van zijn allerbeste kant zien, en wij kunnen in ieder geval niet wachten op de release van UGLY!

UGLY verschijnt dus op 3 maart. Op vrijdag 30 juni staat slowthai op Rock Werchter.

Facebook / Instagram / Website 

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

174 posts

About author
ik droom, denk en vind veel
Articles
Related posts
2022FeaturesInstagramUitgelicht

De 101 beste singles van 2022

Het jaareinde komt nu echt wel in zicht, maar wij zijn nog lang niet klaar met onze eindejaarslijstjes. Nu we alle albums…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single slowthai - "i know nothing"

Er zijn maar weinig hedendaagse artiesten die zich zo graag in een bad vol controverse baden als slowthai. De Britse rapper, afkomstig…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Mount Kimbie - MK 3.5: Die Cuts | City Planning (★★★): Melancholie op de dansvloer

Het geduld van Mount Kimbie fans werd al enkele jaren op de proef gesteld. Nadat het duo drie jaar de tijd nam…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.