Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single deathcrash – “Empty Heavy”

©K Kaye Song

De muziek van het Londense viertal deathcrash mag dan als slowcore omschreven worden, het tempo waarmee ze nieuwe muziek uitbrengen, ligt toch een aantal versnellingen hoger. Less wordt, na hun debuutep People who thought my windows were stars en debuutalbum Return, al het derde werk van langere adem van de jonge Britten op amper drie jaar tijd. Dat ze nog niet echt naar het grotere publiek zijn doorgebroken met Return, heeft mogelijks ook te maken met de weelderige structuren en trage opbouwen die niet voor iedereen zijn weggelegd. “Empty Heavy” kan daar misschien wel verandering in brengen.

Spanning en melancholie staan centraal bij deathcrash en dat is op deze nieuwe single helemaal niet anders. Maar hier vatten ze wel de essentie van wat deathcrash een tot de verbeelding sprekende band maakt wel mooi samen op amper een goeie drie minuten tijd. De breekbare stem van Tiernan Banks wordt begeleid door etherische gitaarmelodieën tot het wiegeliedje brutaal omslaat in een hevige uitbarsting van slopende drums, doom metal akkoorden en emotioneel zuiverende kreten. Eens de storm gaat liggen komt het neerslachtige wiegeliedje terug om de landing nog enigzins te verzachten.

Less verschijnt op 17 maart via untitled (recs). Wie deathcrash live wil zien kan dat op 6 mei tijdens Les Nuits Botanique.

Facebook / Instagram

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
2022FeaturesInstagramUitgelicht

20 debuutalbums uit 2022 die je niet mocht missen

Als artiest heb je maar één kans om jezelf te bewijzen aan de buitenwereld. Althans, zo lijkt het toch, want er zijn…
LiveRecensies

Left of the Dial (Dag 2): Collectieve inspanning

Dag twee op Left of the Dial, maar van vermoeidheid was er nog helemaal geen sprake bij zowel de bands als het…
LiveRecensies

deathcrash @ Cactus (Villa Bota): De toekomst van slowcore is verzekerd

Muziekcentrum Cactus organiseert onder de noemer ‘Breaking Waves’ concerten waar jonge, verfrissende artiesten een podium krijgen. Ditmaal werd het Londense kwartet deathcrash…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.