Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Blondshell – “Joiner”

Blondshell is een van de nieuwste muzikale aanwinsten van het gerenommeerde Partisan Records en bewees eerder al waarom ze potentieel dé indierocksensatie van 2023 is. Het muzikale alterego van de inmiddels in Los Angeles gevestigde singer-songwriter Sabrina Teitelbaum wist ons met debuutsingle “Olympus” al te overtuigen door de volwassen manier waarop liefdesverdriet en verslaving onder de aandacht werd bracht. Dit voorjaar nog verschijnt haar debuutplaat en daarvan krijgen we met “Joiner” een volgende single te horen na het zeer overtuigende “Veronica Mars”.

Een naar indierocknormen vrij typerend gitaarspel zet de toon voor “Joiner”, waarna we vier minuten lang mogen vertoeven in de wereld van Blondshell. De ietwat nasale stem van Teitelbaum geeft het geheel een ruwer randje zonder in te boeten aan aanstekelijkheid. De intensiteit van het nummer gaat hand in hand met de frustraties die de zangeres vooral via haar teksten uit. ‘You’ve been running around LA with trash / sleeping in bars with a gun in your bag / asking can I be somebody else’, klinkt het en daarmee weten we dat het er allemaal niet zo gepolijst aan toe hoeft te gaan voor Blondshell. Zonder echt vernieuwend uit de hoek te komen, brengt de Amerikaanse ons een fijne single die doet uitkijken naar meer.

Blondshell, de debuutplaat van de gelijknamige artieste, verschijnt op 7 april. Op 20 mei 2023 staat Blondshell in de Witloof Bar van de Botanique in Brussel.

Facebook / Instagram

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

650 posts

About author
Dansende Beer met een hart voor Scandinavische popmuziek, sad girl music (lees: Phoebe Bridgers) en Franstalige dingen.
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Blondshell - "Docket" (feat. Bully)

De zomer is misschien nog redelijk veraf, maar wie wil kan bij deze beginnen uitkijken naar de doortocht van Blondshell op Pukkelpop….
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Ook Barry Can't Swim, Sylvie Kreusch, Fat Dog en meer naar Pukkelpop

Het hoogseizoen voor verse festivalnamen is in bloei. Vandaag op het programma: 13 nieuwelingen voor de Pukkelpopaffiche. Zoals gewoonlijk is het bovendien…
2023FeaturesInstagramUitgelicht

20 debuutalbums uit 2023 die je niet mocht missen

We hebben je de afgelopen weken al overspoeld met lijstjes vol steengoede albums, en toch zijn er sommige platen die nog wat…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.