Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Blondshell – “Joiner”

Blondshell is een van de nieuwste muzikale aanwinsten van het gerenommeerde Partisan Records en bewees eerder al waarom ze potentieel dé indierocksensatie van 2023 is. Het muzikale alterego van de inmiddels in Los Angeles gevestigde singer-songwriter Sabrina Teitelbaum wist ons met debuutsingle “Olympus” al te overtuigen door de volwassen manier waarop liefdesverdriet en verslaving onder de aandacht werd bracht. Dit voorjaar nog verschijnt haar debuutplaat en daarvan krijgen we met “Joiner” een volgende single te horen na het zeer overtuigende “Veronica Mars”.

Een naar indierocknormen vrij typerend gitaarspel zet de toon voor “Joiner”, waarna we vier minuten lang mogen vertoeven in de wereld van Blondshell. De ietwat nasale stem van Teitelbaum geeft het geheel een ruwer randje zonder in te boeten aan aanstekelijkheid. De intensiteit van het nummer gaat hand in hand met de frustraties die de zangeres vooral via haar teksten uit. ‘You’ve been running around LA with trash / sleeping in bars with a gun in your bag / asking can I be somebody else’, klinkt het en daarmee weten we dat het er allemaal niet zo gepolijst aan toe hoeft te gaan voor Blondshell. Zonder echt vernieuwend uit de hoek te komen, brengt de Amerikaanse ons een fijne single die doet uitkijken naar meer.

Blondshell, de debuutplaat van de gelijknamige artieste, verschijnt op 7 april. Op 20 mei 2023 staat Blondshell in de Witloof Bar van de Botanique in Brussel.

Facebook / Instagram

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Blondshell - "Veronica Mars"

Partisan Records is misschien wel een van de interessantste platenlabels van het moment. Het label heeft niet alleen gevestigde bands als Fontaines…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.