Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Blondshell – “Veronica Mars”

Partisan Records is misschien wel een van de interessantste platenlabels van het moment. Het label heeft niet alleen gevestigde bands als Fontaines D.C., IDLES en Ezra Collective onder hun dak, maar huisvest ook een aantal zeer veelbelovende jonge talenten. Een van de nieuwste aanwinsten bij Partisan Records is Blondshell. Dit is het muzikale alter-ego van Sabrina Teitelbaum, een New Yorkse singer-songwriter die inmiddels gevestigd is in Los Angeles. Met haar prachtige debuutsingle “Olympus” tackelde ze thema’s als liefdesverdriet en verslavingen op een volwassen, oprechte wijze, en verscheen hiermee op de radar van menig muziekliefhebber, waaronder die bij Partisan. Inmiddels heeft de Amerikaanse daar een contract getekend en met “Veronica Mars” brengt Blondshell haar eerste single uit onder dat label.

“Veronica Mars” is niet gewoon een ode aan de gelijknamige Amerikaanse televisieserie. Blondshell levert in het nummer juist kritiek op het feit dat jongeren al heel vroeg in hun leven worden blootgesteld aan geweld en problematische, toxische liefdesidealen in de populaire media, waar Veronica Mars dus een voorbeeld van is. Ze klinkt woedend terwijl ze zingt over de manier waarop deze vroegtijdige blootstelling haar leven vandaag de dag nog steeds beïnvloedt en hoe graag ze bescherming gewild had hiervan. Haar frustraties worden hoorbaar gemaakt door stevige gitaren en drums, die steeds intenser en explosiever worden naarmate het lied vordert en ook de wanhoop in haar stem is voelbaar. Hoewel “Veronica Mars” maar een korte twee minuten duurt, weet de Amerikaanse ons wel volledig mee te sleuren in haar wereld. Een zeer overtuigende single dus, deze van Blondshell!

Volgend jaar gaat Blondshell op tour door Europa. Op 20 mei 2023 staat ze in de Witloof Bar van de Botanique in Brussel.

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

174 posts

About author
ik droom, denk en vind veel
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Blondshell - "Joiner"

Blondshell is een van de nieuwste muzikale aanwinsten van het gerenommeerde Partisan Records en bewees eerder al waarom ze potentieel dé indierocksensatie…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Black Honey – “Up Against It”

Black Honey probeert al bijna tien jaar lang hun stempel te drukken op de indierockindustrie. Met een sound niet veel verschillend van…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single The Nude Party – “Ride On”

Het zesledige The Nude Party is terug van weggeweest. De groep uit de Appalachen serveert al meer dan tien jaar sappige nummers…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.